Den energiske datalæreren sykler daglig forbi gravemaskinen som sakte men sikkert spiser seg oppover jordene i retning Skjeberg folkehøyskole. Hver dag kan han rapportere om framdrift og utvikling. Men det har tatt og tar tid. Arbeidet med den over 600 meter lange kabelgrøften blir stadig utsatt. Et hovedproblem har vært at kabelen må graves under jernbanelinjen. Den avtalen er fremdeles ikke i boks. I mellomtiden må elever og lærere utvise stor tålmodighet.

-Når over hundre datamaskiner er logget på nettet, går det tregt. Nå kan vi ikke annet enn å leve med det noen uker til. Når vi kobler oss på fiber vil vi få ti ganger høyere hastighet. Det blir greier det, sier Snorre Walther.

På skolen er alt det tekniske på plass for å bruke fibernett. Det er bare å føre kabelen rett inn i serveren, så er det full fart.

-Siden linjekapasiteten i dag er sprengt, har vi blant annet problemer med nettradioen og multimedia-biten på hjemmesiden. Med den nye kabelen kan vi endelig satse skikkelig på radio og TV-bilder igjen, sier Snorre Walther.