Noen av Graferne møttes i sommer og to av dem har beskrevet noen av sidene og opplevelsene de har fra sitt år på folkehøyskole. «Roomisene» Gina Ru Huse Dalen og Dina Lil Y.Hansen har mye på hjertet❤️
«Førsteinntrykket mitt av Graf og Skjeberg var veldig positivt. Jeg hadde allerede forventet å møte mennesker som var interessert i samme ting som meg og var åpne for nye vennskap.» Hilsen Gina.

Vi møttes igjen allerede denne sommeren!

Allerede første dagen følte jeg meg som en del av et begynnende fellesskap og snakket med mange ulike personer. Klassen ble kastet rett inn i et stort prosjekt uten å kjenne hverandre og gjorde at vi måtte bli flinke til å kommunisere med hverandre kjapt. For min del var prosjektet en god måte å bli kjent med hverandres arbeidsmetoder og ferdigheter samt bygge samhold. Vi kom stort sett godt over ens innad i graf, og etter hvert begynte den positive energien i graf rommet å tiltrekke seg elever fra andre linjer også. Jeg var veldig heldig som kom i en så sosial og morsom klasse, med en humoristisk og blid lærer.

Det var hovedsakelig to ting som motiverte meg til å velge grafisk design på Skjeberg: nysgjerrighet for kunst og design og linjereisen. Etter å ha spilt piano og drevet musikk i 13 år følte jeg for å prøve noe helt nytt. Jeg hadde absolutt ingen erfaring innenfor grafisk design fra før av, men jeg likte konseptet av visuell estetikk og så liker jeg å tegne. Jeg ville også bli flinkere, lære å bruke Adobe-programmer og lære andre grafiske teknikker. I starten var jeg engstelig for om jeg kom til å henge langt bak alle andre i klassen, men etter hvert innså jeg at det ikke var viktig og at alle var veldig talentfulle på ulike måter. 

At grafisk design på skjeberg hadde ekstra fokus på japansk grafikk og attpåtil hadde linjetur til Japan var kanskje det som overbeviste meg fullstendig til å søke. Jeg er fra Kina selv og har derfor hatt stor interesse for øst asiatisk historie og kultur. Kina og Japan sin kunst og kultur er jo nært relatert. Videre fanget spesielt japansk popkultur øyet mitt som barn og har vært en viktig del av oppveksten min. Å dra til Japan var derfor lenge en drøm for meg som kunne bli virkelighet på Skjeberg. 

Japanturen ble naturligvis også et stort høydepunkt for meg i tiden min på folkehøgskole. Selv om vi møtte mange utfordringer var turen likevel helt fantastisk. Personlig likte jeg det høye tempoet på reisen, de nye inntrykkene og at vi fikk dratt så mange steder på så kort tid. Jeg fikk ta t-banen rundt hele Tokyo og utforsket Shibuya, shoppet i Harajuku og spilt arkadespill i Akihabara. Videre fikk jeg nyte lange gåturer langs elva i Kyoto og spist utrolig god tradisjonell mat. Vi dro til Hiroshima og besøkte fredssenteret, gikk på fjelltur på øya Miyajima og bodde i et buddhistisk tempel på Koyasan. Etter å ha vært innom Kyoto en gang til, avsluttet vi turen vår i Tokyo. Der hadde vi kalligrafi-workshop med den profesjonelle kalligrafen Shin Ei og vi fikk også sett fantastiske installasjoner på TeamLab Planets. Jeg kunne aldri opplevd en så intens og lærerik tur hvis jeg ikke hadde søkt grafisk design på Skjeberg folkehøgskole.