Vel fremme ble vi møtt av Petter Andresen som er daglig bedriver og husmann på Bøensætre. Han ga oss opplysninger om stedet der vi skulle bo som også er et museum da det blir bevart i gammel stil og med mange gamle gjenstander intakt.

Kano og bad
Da vi hadde sett oss litt om på gården, var det tid for å velge sengeplasser. I det ene huset var det 12 sengeplasser fordelt på forskjellige rom. Mens i skolestua var det 10 sengeplasser, basert på ett loftsrom. Jentene fikk sin egen lille jentekrok på loftsrommet, noe de var veldig fornøyde med. Etter at vi hadde kommet oss på plass, dro vi ned til sjøen for å padle kano og bade. Det var ikke spesielt varmt, men noen badet for det. Før middagen gikk tiden med til å spille Alias. Noen flinkere enn andre!

Meksikansk gryte og bueskyting
Mens de fleste var heftig engasjert i Alias, tok Siri, Maren og Halvor ansvar på kjøkkenet. Det som sto på menyen for dagen var meksikansk gryte med hjemmelaget salat. Tross sen middag, smakte maten utrolig godt til alles overraskelse. Etter middag ble oppvasken fordelt, og resten trakk seg tilbake for å spille Mafia.

Noe vi hadde gledet oss til var et kurs i pil-og-bueskyting. Da kom bedriver Petter Andresen på besøk, sammen med mange forskjellige buer og piler. Vi fikk en kort innføring i hvordan man behandler, og skyter med pil og bue. Etter det fikk vi lov til å skyte på blink, hvor mange imponerte. Det var ganske morsomt, og det pågikk en stund, mens noen valgte å dra på fisketur i stedet. De fikk fisk, blant annet 2 store gjedder.

Gjedde på grillen
Etter enda mer Mafiaspilling, var det tid for grilling. Grillmester Sveinung (lærer) serverte burgere og pølser, noe som smakte veldig godt. Den ene gjedda endte også opp på grillen, men den falt nok ikke like godt i smak som burgeren.
Så var det tid for bålkos nede ved vannet! Det ble fyrt opp et stort bål, sånn at alle fikk plass rundt det. Gift, fra Zambia, og Halvor hadde laget benker rundt bålet så alle satt godt. Mona (lærer) hadde med banan og sjokolade, som vi skulle legge på bålet. Det var mange som ikke hadde gjort dette før, så det ble en ny opplevelse for noen. Konklusjon: Banan med sjokolade smaker veldig godt! Resten av kvelden ble tilbrakt med enda mer Mafia, med riktig stemning i mørket.

Eggkasting og svimle oppgaver
Da alle hadde stått opp dagen etter, var det pådekket frokost nede i skolebygget. De fleste hadde hatt en god natts søvn, og etter en kjapp vasking av soveplasser, var det klart for natursti. Vi ble delt inn i lag, og vi måtte finne på et kamprop. Det kampropet som fikk flest stemmer, er det vi skal bruke på kampene vi skal spille. Første post var «Tipp lengden». Der fikk vi oppgitt tre steder som vi skulle tippe avstanden til fra der vi sto. Den andre posten var «Let og finn». Der hadde Mona og Sveinung lagt ut flere objekter som ikke hører hjemme i naturen, deriblant colaboks, potteplante, åre osv. Tredje posten var eggekasting. Her var det mye moro! Det lengste kastet var 17 meter, og utrolig nok fikk ingen egg på klærne. Siste post var kanskje den aller morsomste. Her skulle vi holde en gjerdestolpe rett opp i lufta over hodet. Oppgaven gikk ut på å snurre 10 ganger med stolpen, mens man ser rett opp i lufta. Deretter legge ned stolpen på bakken, for så å hoppe over. Øvelsen er veldig krevende, men også veldig morsom for de som ser på. Helt til slutt skulle alle gruppene fremføre kampropet sitt. Her var noen inspirert av afrikanske rytmer, mens andre var inspirert av DDE.

Her er vinnerresultatet:
– Skal vi vinne?
– Njaaa
– Skal vi vinne?!
– Jaaa..
– SKAL VI VINNE?!
– JAAAA!!
– HVEM ER VI?!
– SKJEBEEEEEEEEEEERG!!! (raveraverave!)