En av de første aktivitetene elevene på Medialinjen foretok seg dette skoleåret, nærmere bestemt 1. september 2021 , var å være statister i humorfilmen Lange Flate Ballær III.

 Elevene var med under opptakene som foregikk på campingplassen Revebukta som ligger midt mellom Fredrikstad og Skjeberg. Der ble det spilt inn duettscener mellom Samantha Fox og Edgar (en av kællane) akkompagnert av bandet Hellbillies med skikkelig «Hællawood-style».

Oppgaven var å være entusiastisk konsertpublikum under konserten. At det ble en lang dag, var elevene forberedt på, men at de ikke skulle komme hjem før  02.00-tiden ble mange overrasket over. Uansett så var det en innholdsrik dag hvor inntrykkene stod i kø og man fikk virkelig sett hvordan en film blir.

80-talls ikon
Samantha Fox var nok en smule ukjent for Skjeberg-elevene men det skal sies at flere fikk beskjed av sine foreldre at dette var en kjendis de kjente godt fra deres ungdomstid.


På Medialinjen er statisteri, i hva det måtte være en ting som naturlig faller inn i linjeopplegget. Vi har et godt kontaktnett inn i NRK Underholdning og blir ofte ringt opp med ønske om å låne elever til flere av produksjonene..

Tidligere år har elevene vært statister i Førstegangstjenesten på NRK og så venter vi på en humorserie fra NRK hvor årets elev Hans, var statist i høst. Statisteri er både gøy og lærerikt så dette er noe vi aktivt går inn for å bli med på i løpet av skoleåret på Medialinjen.

Etterlengtet kinotur 
Ventetiden på at LFB III skulle komme på kino har vært lang og vi rakk ikke å få med oss premieren da denne ble lagt til datoen vi reiste på utenlandstur i år. Derfor ventet vi til vi fikk en mulighet til å reise i samlet flokk hvor vi kunne speide etter oss selv på lerretet. Jammen kom vi ikke med også. Noe som ga full jubel i kinosalen vi satt i. Nå kan vi i hvert fall huke av for «statist i en film» på bucketlista vår.[rl_gallery id=»16954″]