Skoleåret for medie-elevene er hovedsakelig inndelt i tre deler. Året starter med skrivende journalistikk og magasinproduksjon, går over i radio og lydproduksjon for å fortsette med Youtube/WebTV-produksjon etter jul.
I år ble WebTV-perioden tjuvstartet en smule med et innholdsrikt produksjonsseminar holdt av den anerkjente program og TV-produsenten, Anders Lindstad. Han driver sitt eget produksjonsfirma Peiling. Oppdragsboken hans er stappfull og medie-elevene var enormt heldige som kunne få Anders en skoledag for seg selv i desember.
Anders har bl. annet produsert flerkameraproduksjoner for både NRK, SVT og en rekke kommersielle aktører de siste årene. Og i denne sammenhengen tok han for seg grunnleggende klippe og bildeteknikk for medie-elevene på Skjeberg Folkehøyskole.
Planlegg nøye
-Hva er det som fungerer i og hva er det som ikke er like vellykket i en produksjon? Hva og hvilke punkter bør du huske på i planleggingsarbeid og ikke minst hvordan få en dynamisk rytme i klippingen? –  var noe av de Anders gikk igjennom for elevene basert på egne erfaringer.
En stor utendørs TV-konsertproduksjon i utlandet kontra en musikkvideo innspilt innendørs i Norge har en del likheter og forskjellige utfordringer. Dette og en rekke interessante erfaringshistorier var noe elevene fikk innblikk i og mulighet til å stille egne spørsmål.
Egne utfordringer
I mars 2022 skal nemlig medie-elevene få være med å produsere en WebTV-konsert i forbindelse med DNBE (Det Norske Blåseensembel) i Halden i samarbeid med Halden Kommune som de kaller Fargespill.
Her skal elevene fylle alle roller fra bildeklipping, produsentrolle og kameraføring fram til sluttproduktet kan vises frem, noe som blir enormt spennende og ikke minst lærerikt. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser frem til å komme i gang med TV-produksjon på nyåret.

Foredragsholder Anders Lindstad produserte Ulrikkes alternative coronavideo da MGP-låta Attention ikke fikk konkurrert pga. Covid 19 restriksjoner i MGP Eurovision..