Sarpsborgjenta har alltid hatt ønske om å jobbe med journalistikk.
– Jeg hadde ikke gode nok karakterer for å komme inn på høyskolen, så jeg begynte på Radio- og TV-journalistikk på Skjeberg folkehøyskole.
Via skolen fikk hun jobbe i Radio 3 i Sarpsborg. I praksisperioden jobbet hun for TV Østfold. Etter skoleårslutt fikk hun tilbud av TV Østfold og ble raskt fast inventar. TV2 meldte sin interesse, og etter en prøvehelg ble hun ansatt.
Store øyeblikk
I TV2 har Vatn allerede opplevd ting andre bare kunne drømme om. Noe av det største var å intervjue midtbanegiganten til Juventus, Patrick Vieira.
– Jeg hadde jobbet lenge for å møte ham, og intervjuet gikk veldig bra. Det ble til og med hovedoppslaget den dagen, sier hun fornøyd.
Et annet stort øyeblikk var da hun var utgående reporter da John Carew spyttet på en motspiller i tyrkisk fotball. Samme dag fløy hun til Tyrkia. Der fikk hun et eksklusivt intervju med lederen i det tyrkiske fotballforbundet. Hun fikk fatt i videobevis, og en kommentar fra Carew som mente at videoen var manipulert.
– Det er stort å være hovedreporter i en sånn sak.
Krevende jobb
I en jobb som denne er det kritisk å gjøre feil. Ida kan fortelle om en gang hun fikk beskjed om å lage en sak som skulle vare ett minutt. Uheldigvis hadde hun ikke fått med seg at den 14 sekunder lange introen til sporten var inkludert i det minuttet. Da hun leverte saken rett før sending var det ingen som kunne sjekke om det var gjort riktig.
– Sjefen trakk meg til side og fortalte at værsendingen måtte kuttes ut. Det er en krevende jobb, og i tillegg er det lite tid til venner, kjæreste og familie. Men vi har et fantastisk miljø, og jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag, smiler Vatn.