Dagen i dag begynte klokken 06:00 og en trøtt gjeng samlet sag til frokost på hotellet. Deretter gikk turen videre til den lokale kirken i Bauleni. Der ventet en ny opplevelse i en fullpakket kirke.

Gudstjeneste: I den katolske kirken i Bauleni ble vi møtt av en ny type gudstjeneste, med mye storslagen gospelsang, live band og dans. 

Etter gudstjenesten reiste vi videre til et nærliggende kjøpesenter hvor vi kjøpte litt vann og mat før turen gikk ut i den afrikanske bushen og landsbyen Chipapa. Her ble vi møtt av et nytt Afrika med sine utfordringer og muligheter, og vakre natur. Vi tok oss en tur i nærområdet og så hvordan bondelivet utenfor byen var. Vi ble møtt av kuer, geiter, fiskere og blide lokale landsbybeboere.
Selvhushold: Audun Frantzen og Pontus Egelandsdal får her nærkontakt med «ekte» afrikansk landsbyliv. Denne familien hadde egne hus for matvarer (grønsaker), hønsehus, kjøkken med ildsted, sovehus og bad / toalett. Til venstre skimtes brenselsovnen der en brenner egne murstener for husbygging. På alle kanter ble det dyrket mais og grønsaker. 

Nyter utsikten: Sveinung, peer leader Mike fra Kalingalinga og Pontus tar inn det nydelige landskapet Zambia byr på.

En sulten og solbrent gjeng samlet seg med bussen etter turen og fikk litt påfyll på mat og drikke før fotballkamper og utforsking av landsbyen stod på programmet. Tre lag fra BUSA-programmet var med og spilte mot barna fra Chipapa før Skjeberg og «peer leadere» (ungdomsledere) fra BUSA tok banen og møtte A-laget fra Chipapa. En tøff kamp på en utfordrende bane endte med 2-2 etter scoring fra Skjebergs Fredrik Gjeldaker og Audun Smevik. Resten av laget gjorde en god innsats i den stekende solen.
Comeback: Her stanger Audun Smevik inn utligningen til 1-1 som ga ny energi i den stekende heten.

Landsbyfotball: Vi hadde med tre ungdomslag fra Lusaka til Chipapa. Dette for blant annet å gi landsbybarna mulighet til å spille kamper, som det ellers ikke er så mye av her.

Da det nærmet seg slutten holdt Sveinung og lederne fra Chipapa tale fremfor alle spillerne og Sveinung overleverte et draktsett tatt med fra Norge. Vi ble takket og ønsket hjertelig velkommen tilbake. Turen hjem gikk smertefritt gjennom de humpete veiene i Afrikas villmark, i motsetning til bussen til BUSA som vi møtte etter at døren hadde falt av.
En trøtt og sulten gjeng kom så hjem til hotellet og tok en kald dusj og en god middag.Vi takker Zambia for nok en fantastisk dag og ser frem til en spennende morgendag.
Av Jørgen Dommersnes og Erik Jørgensen.