Et år på fotolinja er ikke bare en ting. Du lærer mye nytt, får det veldig gøy, møter mange herlige mennesker og blir en del av et nydelig fellesskap. Du lærer å stå litt mer på egne ben i livet. Det er litt av en gave til deg selv. 

En inspirerende og herlig gjeng som gikk på Foto i 2019/20

Instant inspo 
Foto er et fantastisk verktøy. Det er ikke vanskelig å lære og man kan alltid bli flinkere. Det er jo win/win. Sammen på linja lærer vi hvordan andre har løst en oppgave, og de andre kan bli inspirert av hvordan DU har løst den. Det er alltid spennende å se hvordan alle har fått det til på sin måte. Hos oss får du også lære mørkerom og analogt foto. Det er utrolig gøy og er en helt annen greie enn vanlig foto. Vi tror du kommer til å elske det!

Analoge kamera som venter på deg. Hos oss får du lære analogt foto og mørkerom.

Vi begynner med kameraet ditt 
I begynnelsen fokuserer du på å bli kjent med kamera ditt og får hjelp med det tekniske. Du blir nok overrasket over hvor fort du lærer dette. Du kan godt være nybegynner og likevel få det til fra første dag. 

Når du har lært deg hvordan kameraet virker så fortsetter vi med de digitale verktøyene. Her får du lære det du trenger med både Photoshop og Lightroom. Dermed er veien åpen videre. 

Fotostudio er gøy. Her fra et prosjekt vi gjorde for Fretex. Foto: Dina Dahl Reistad.

Sminke og fotostudio 
Du får også lære mye gøy med makeup og fotostudio. Vi lever i en tid der kroppspositivitet og mangfold endelig er viktig, og dette skal vi selvsagt utforske. Det betyr at du får bestemme hvordan dette skal være for deg.  

Fotolinja har utstilling og da kommer hele skolen og ser på.

Kunst og egen utstilling
Vi skal se på kunst. Dette er en fantastisk inspirasjonskilde for å utvikle seg som fotograf. Her kan vi hente det vi trenger av inspirasjon. Kanskje en positur, farger, en problemstilling eller kanskje bare skapertrang. Du skal også få være med og lage din egen utstilling. Da får du kopiert opp favorittbildene dine i stort format. Det er helt klart et av årets høydepunkter.

Bilkirkegården i Sverige er dødskul. Her finner vi masse kult å fotografere.

Turer
Vi skal også på dagsturer. Da er det enten fordi vi trenger et avbrekk, eller fordi vi skal se og oppleve noe. Vi drar f eks til Oslo, bilkirkegården i Sverige, Hvaler og Preus fotomuseum i Horten. Turen til Japan tar heldigvis litt lenger enn en dag, så den kommer vi tilbake til.

Vaffelsteking er viktig og hyggelig.

 

Dette er bare noe av det du kan vente deg på fotolinja. Vi gleder oss til å bli kjent med deg! 

 

Les mer om fotolinja HER.

Følg Skjeberg folkehøyskole på Instagram HER!