Det har rukket å bli en tradisjon allerede at Fotolinja samarbeider med Fretex i Halden. I år er det faktisk tredje gangen vi får låne klær av dem og gjør en fashionoppgave der Fretex får bruke bildene våre i deres arbeid. Det må vi innrømme er en veldig hyggelig og god tradisjon. 

Lilli ble dyrisk da hun fant jakken sin på Fretex.

Tradisjonen tro
Det er flere ting som gjør denne tradisjonen hyggelig. Ikke bare er det veldig gøy å besøke Fretex i Halden. De har jo så utrolig mange kule og annerledes klær. Masse vintage greier som en fotograf bare elsker. Men vi blir også tatt imot med åpne armer, og det er tydelig at det betyr mye for elevene på fotolinja. Elevene føler seg velkommen og frie. Det hører man på lang avstand. 
Silje var ikke helt overbevist om at dette var noe å ta med tilbake til skolen.

Lykken er et kakestykke fra Polly’s
I tillegg så pleier vi å gå på Polly’s tearoom og spise kake når vi er i Halden. I år måtte vi gjøre det på en litt annen måte på grunn av smittevernstiltak, så da bestilte vi kake som vi spiste i cafeen hos Fretex. Der fikk vi spre oss utover, og så fikk vi dele kaken med de ansatte og det var nok populært. Bedre gulrotkake skal man lete lenge etter. Og den kremen da. Den drømmer vi enda om. Veldig søte drømmer da. 
Vi bestilte gulrotkake fra Pollys i Halden… den var fantastisk!

Lage sin egen oppgave
Etter at klærne er plukket ut og fraktet hjem fortsetter arbeidet med fashionoppgaven. Antrekk og detaljer legges ut og sorteres. Ting tar form og elevene finner ut hvordan de skal gjøre sin første fashionshoot. Elevene har fått opplæring i studio, men nå skal de klare det på egenhånd. De hjelper hverandre og får hjelp av JT om de trenger det. Men det er viktig at man får prøve selv først. Å lære er å oppdage, og da må man ha litt å oppdage selv. 
Forskjellen det gjør med å trene. Her ser dere den enorme forskjellen på Torkilds første famlende forsøk og hans nydelige ferdige resultat. Foto: Torkild Hvidsten

Resultatene er på vei inn
Etter at bildene er tatt skal de redigeres. Og så har vi gjennomgang. Denne gangen har elevene og JT blitt enige om at vi skal ha en delgjennomgang. Det betyr at vi har en rask gjennomgang for å se om det er noen ting vi bør eller kan gjøre annerledes. Deretter får elevene en mulighet til for å få bildet helt slik de ønsker. Når vi gjør det slik får elevene en perfekt mulighet til å sammenligne før og etter, og ser selv hvordan de kan utvikle seg som fotograf. Slik lærer de til neste gang og kan dermed luke ut “feil” i første runde. 
Så hoppende glad blir man når man er ferdig med oppgaven. Foto: Sofia Furches

Det er en talentfull fotogjeng hos oss på Skjeberg folkehøyskole i år også. De ønsker å lære mest mulig dette skoleåret og vi er allerede godt i gang med det. Vi gleder oss til fortsettelsen. 
Margit og Carl i en veldig avslappet photoshoot. Foto: Lilli Storrønningen

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram