Toppkampen mellom Vålerenga og Sparta var en jevn kamp som var preget av mye utvisinger i de to første periodene. Sparta ville med seier kunne knipe innpå Vålerenga i kampen om seriegullet, mens Vålerenga kunne med seier så godt som avgjort serien til sin fordel.

Utvisninger og power play
Sparta startet friskt og allerede etter ett minutt måtte Vålerenga påkoste seg en to minutters utvisning. Vålerenga holdt lenge nullen, men etter litt over ni minutters spill måtte Vålerenga-keeper Patrick DesRochers se Henrik Malmström sette inn 1-0 i power play for Sparta. Dette skulle bli det eneste målet i den første perioden, selv om Sparta egentlig burde ha ledet mer.
Andre periode startet med et massivt press fra Sparta, og allerede i periodens andre spilleminutt kunne Malmström øke ledelsen for Sparta i nok et power play, denne gang med fem mot tre. Vålerenga kom mer og mer med utover i perioden og kunne etter knappe ti minutter sette inn en redusering ved Regan Kelly. Denne gleden skulle i midlertidig være kortvarig, for allerede to minutter senere kunne Erik Lewerstrøm øke Spartas ledelse til 3-1.

Ble defensive
I tredje periode presset Vålerenga veldig, og Sparta begynte å legge seg mer og mer defensivt for å prøve å sikre seieren. Kun en god Phil Osaer i Sparta-målet redder Sparta fra å slippe inn flere mål før Jonas Gabrielsen etter knappe 17 minutter kan sette inn en fortjent redusering for Vålerenga. Dette holder derimot ikke mot et sterkt Sparta-lag som ved kaptein Jonas Andersen bryter Vålerenga på midten og kontrer inn en 4-2-ledelse ved Kent Lindberg. Minuttet før slutt satser Vålerenga alt offensivt og tar ut keeper for å få seks mot fem på isen. Nok en gang klarer Sparta og Jonas Andersen å bryte Vålerenga og dermed kan Henrik Malmstöm sette pucken inn i det tomme buret. Han sørger derfor å få sin tredje scoring for dagen og fastsetter samtidig sluttresultatet til 5-2.

– Beste kamp for sesongen
– Power play-spillet vårt satt som det skulle i dag, og vi spilte bra både defensivt og offensivt, og i tillegg var vi veldig sterke fysisk. Absolutt en av de beste kampene vi har spilt i årets sesong. I tredje periode er vi veldig defensive og prøver å kontrollere kampen, noe som jeg føler at vi lyktes med, uttaler Sparta-trener Rolf Nilsson etter kampen.
Henrik Malmström fikk både bestemannspremien og supporterprisen som «Star of the game». Og han var strålende fornøyd med lagets prestasjoner.
– Vi kontrollerte det bra i tredje periode, men de får et «skitmål», som vi kaller det i Sverige. Vi reiser oss bra igjen og viser en strålende moral når vi setter inn 4-2. I dag var vi det beste laget, fastslår Henrik Malmström etter kampen.

Signert ny kontrakt
I pausen mellom andre og tredje periode får Sparta-fansen en gledelig nyhet om at kaptein Jonas Andersen har signert en ny 3-års kontrakt som strekker seg ut sesongen 2012. Dette er noe både trener Rolf Nilsson og Andersen selv er meget fornøyd med.
– De siste par årene har vi bygd opp et bra lag og nå er vi for første gang i posisjon til å kunne vinne både NM-gull og seriegull og jeg vil være med på å bygge videre på dagens lag for at vi skal kunne fortsette å kjempe i toppen i enda flere år, uttalte Jonas Andersen om kontraktforlengelsen sin.

Egen boks?
Spennende kamp om gullet
Tirsdag 13. januar spilte tapte Vålerenga mot Stavanger, med resultat 4-1, mens Sparta slo Comet 7-1. Vålerenga leder nå serien med kun to poeng. Sparta har også en hengekamp mot Furuset, og med seier her vil Sparta lede serien med ett poeng. Med kun ti serierunder igjen av sesongen er alt åpent om hvem som skal hente hjem seriegullet i år.