Første uke på en folkehøyskole handler mye om at vi skal bli raskere kjent med hverandre. Som ett av tiltaka dro hele Skjeberg Folkehøyskole på overnattingstur til Sauevika på Hvaler.  Mellom lyngkledde svaberg, hvite sandstrender og bryggekanter skulle ansatte og elever ristes sammen med intense aktiviteter.

Full strekk: Hvaler er et sommerparadis for den som liker sjø og bading! Tross vindkastene, klarte ikke elevene å holde seg unna den fortsatt sommervarme sjøen.

Etter ankomst onsdag formiddag ble vi fordelt på rom med flere nye ansikter å forholde oss til enn hva vi var vant med fra skolen. Og etter piknik med medbrakt matpakke ute, ble elevene delt i nye grupper og flere nye ansikter. Og det ble stikkordene gjennom de to dagene på Hvaler – aktivitet og nye folk!
 
Vedkubbehopping: Relativ ny øvelse for de fleste skulle det vise seg, under ledelse av rektor Lene Dyrkorn. Her ble spenst og balanse virkelig satt på prøve!

Jo mere’ vi er sammen: «Armer og bein» heter denne øvelsen som krevde gode løsninger «helt på grensen» for å få full pott!

Naturstien bestod av en rekke utfordringer som varierte fra puslespill, ballongdans og dart, til kreativ forflytning langs stien eller på vedkubber, quiz og en svært så fantasifull havmonsterkonkurranse på stranden. Elevene gikk løs på oppgavene med alt de hadde, og der samarbeid, kløkt, fysikk og mot ble satt på prøve.
Ballongdansen: Håvard og Erlend har åpenbare problemer med å knekke hverandres ballonger!

På ettermiddagen valgte mange å bli med på bading i «kulinghvit» sjø som ble en luftig seanse, mens andre ble utfordret på kasseklatring. Med klatresele, toppsikring og oppløftende heiarop stablet elever og ansatte seg oppover i høyden. Milla, som ikke hadde vært borte i dette tidligere, tok like godt førsteplassen med imponerende 21 kasser. Og da hadde vi ikke flere kasser igjen å sende opp… Grattis!
Kasseklatring: Dette ble av av turens store aktiviteter for både ansatte og elever. Her skal du selv stable kasse for kasse, og bygge dine egen vei mot himmelen, helt til verden raser sammen… Kveldens rekord ble hele 21 kasser! 

Badeglede: Med kuling i kastene ble årets badetur på Hvaler en vindfull og heftig opplevelse. Men gøy ser det ut til å være…

Kvelden ble avsluttet inne med pølsefest, brettspill og storslagen bingostemning der omtrent hele skolen deltok!
Etter frokost neste dag var det vasking av rom før det hele ble avsluttet med volleyballturnering. Her ble det på nytt delt inn i nye lag (7) + et lag fra ansatte. Etter gruppespill, semifinale og finale stod laget som ble kalt «Vetles» igjen som vinnere. Vi gratulerer!
 
Strandvolleyball! I nydelig sommervær ble turneringen avviklet helt i strandkanten, og med et høyt nivå i følge idrettslæreren!

Ikke til finale! Dagens store overraskelse og nedtur kom da selvskrytende ansatte og lærere ble slått ut etter et knusende nederlag i semifinalen. Her gikk det både for tungt og tregt mente mange…

Så bar turen hjemover, først med båt, så 15 minutt spasertur over svabergene, og til slutt buss hjem til middagen på Skjeberg. Og da hadde vi en god følelse på at vi kjente hverandre noe bedre enn vi gjorde bare 32 timer tidligere da vi dro…