Vi forbereder i skrivende stund neste års faginnhold for den nyoppstartede linjen, Desken-LIVE på Skjeberg Folkehøyskole. Filming, mobilfoto, Web-TV,diverse apper og droneopplæring er bare noe av det neste års elever skal få prøve seg på. I forrige uke testet vi ut flerkamera-produksjon med stort sett fotballrelatert stoff på kjøreplanen.
Her var det elever i alle ledd helt fra programlederrollen til bilde og klipp som styrte alt. Resultatet kommer i et senere blogginnlegg men vi har et «Behind the scenes-klipp» her.
Noe annet Desken-LIVE elevene skal teste ut er å lage sin egen Podkast (Kanskje flere) de skal også være programledere, teknikere og produsenter for radiostasjonen, Radio Skjeberg. I det supermoderne radiostudioet kan elevene boltre seg fra morgen til kveld og produserer i disse dager timevis med elevradio og diverse podkaster til glede for nysgjerrige lyttere der ute på nettet.
I radiostudio er det lurt å øve. Grunnen til det er at alt kan skje på direkten og det var akkurat det som hendte da NRK Østfold kom på besøk mandag ettermiddag og overrasket radioelevene på direkten. Kall det gjerne en samsending mellom Radio Skjeberg og NRK, for det var akkurat det det var. NRK-reporteren regelrett hi-jacket studio og brøt av sendingen, men programleder Halvar Estengård Leistad beholdt roen og fikk raskt kontroll over situasjonen.. Se klippet her.
Podkast-gjengen «Stang UT» produserer, krangler og diskuterer hvem som er best i Premiere League i disse dager. De har nå lagt ut sin 8. sending på Soundcloud hvor de som tidligere nevnt tar pulsen på engelsk toppfotball. I dette klippet er det riktignok rolig og avbalansert stemning, men det ryktes at temperaturen steg ti hakk etter at fotografen forlot studio.
Uansett, til dere som er nysgjerrig på å bli elever ved Desken-LIVE neste år. Dette er noe av det dere skal teste ut og gjett om det blir gøy. Med andre ord, søk nå. For å få et lærerikt, artig og interessant år. Her kan du lese mer om innholdet på Desken-LIVE neste år.