Har aldri sett maken
Kontrasten var stor fra å trippe ut fra garderoben og ut i den kjølige april-luften, for så å senke kroppen ned i det utendørs naturlige bassenget med en temperatur mellom 37 og 39 grader. Vi hadde alle et stort smil om munnen, og lot oss fascinere av klippeformasjoner midt i det blå vannet, tåkelignende damp og varme bølger fra den underjordiske kilden. Solen tittet rett som det var frem bak skyene, og vi kunne ikke fått en bedre start på turen.

Kokende kilde
Vannet i lagunen inneholder store deler mineraler, og det er en spesiell alge som gir farge til vannet. Nærmest kildeutspringet holdt vannet en temperatur på opp mot 80 grader, og Remi Bredesen var ikke sen om å pine seg så nær han orket. – Jeg tøyde mine grenser til det ytterste, og klarte til slutt å komme helt inn til utspringet, forteller han stolt. Ikke alle satte like stor pris på brennhett vann, men det var likevel nok av andre ting å utforske.

Silkemyk hud
I et annet hjørne av lagunen kunne man smøre seg inn med kiselholdig hvit gjørme, velgjørende får både kropp og sinn. Huden føltes mykere enn noen gang, og at vannet luktet noe svovel sluttet vi fort å la oss merke ved. Et vannfall som masserte ømme nakkemuskler var heller ikke å forakte. Å reise videre etter en knapp time føltes altfor tidlig. Samtidig vet vi jo at Island har mange andre og minst like spennende ting å by på.