Dette var en viktig kamp for begge lag, som begge hadde skuffende poengtap i helgen. Stavanger kom best i gang, og hadde en stor sjanse etter en feilpasning av en Sparta-back i allerede i første minutt av kampen. Stavanger hadde mest puckinnhav og avslutninger. De skjøt når de hadde mulighet. Det var tydelig for de fleste at særpingene ikke var helt klare med en gang, og det straffet seg etter at Oilers kontret seg forbi et uoppmerksomt forsvar og satte inn 1-0 ved Peter Lotila.

Warriors våknet
Det tok ikke lang tid for Warriors å våkne da, og allerede ett minutt senere hadde de nettet ved en kampens store spillere, Jonas Elofsson. Backen skåret etter et flott angrep regissert av kampens store assistkonge, Martin Røymark – med fire assist i løpet av kampen. Røymark hadde mange flotte pasninger hele kampen, og var virkelig en av profilene, men den største av dem alle må sies å være iskrigernes bakerste mann, Phil Osaer, med 34 redninger og kun to innslupne. Han ble også stemt frem av supportergruppen blue warriors.

Kjemperedninger og bomskudd
Etter 1-1-målet tok lagmaskineriet til Sparta over og vartet opp med flere gode angrep, men noen kjemperedninger og bomskudd gjorde at det var likt lenge. Stavangers angrep innholdt gjerne enten skudd fra dårlige posisjoner, eller at spillerne skulle gjøre alt på egenhånd. Stavanger spilte sammen to ganger i løpet av hele kampen, og de to gangene nettet de, så man ser potensialet i laget, og de kommer til å bli et lag å regne med utover i sesongen.

Gode hockeylag
For Sparta var det førsterekka som først og fremst var best i de avgjørende situasjonene, men de andre rekkene ville også skapt noen fine målsjanser om det ikke hadde vært for mye bra keeperspill hos Stavangerkeeperne. For én ting er sikkert, dette var to gode hockeylag ute på banen. I dag trakk mennene fra Hockeytown det lengste strået, men det ville ikke forundre oss om Stavangercoach Enio Sacilotto får sving på sakene allerede neste runde av serien.