-Jeg kan ikke si nei når jeg blir utfordret, sier rektor Lene Dyrkorn ved Skjeberg Folkehøyskole bastant. Hun har ikke badet i sjøen på ti år, men nå hopper hun ut fra brygga i Høysand Bad – og det er bare 10 grader i vannet.
-Lene er knalltøff, ler Karoline Knapper. Hun er elev ved Radio-linja og har startet serien «Hopp i det Karoline» på Radio Skjeberg. Planen er å bade seg gjennom høsten og vinteren samtidig som hun inviterer rektorer i folkehøyskolen til å bli med på badestuntet.
-Som elever i folkehøgskolen blir vi stadig utfordret av rektorer og lærere. Nå er det på tide at vi utfordrer dem, sier Karoline.
 Karoline nøler ikke
Selv om solen skinner, er det bare åtte grader i lufta, og innover Skjebergkilen blåser en hustrig høstvind. Vi skriver torsdag 12. oktober. Under stupetårnet står de to kvinnene i badedrakt og småtripper. Karoline rapporterer direkte på Radio Skjeberg før de steger seg opp mot plattformen på stupetårnet. Hun teller til tre og kaster seg resolutt ut i sjøen.
Tøff rektor
Lene står igjen på toppen. Hun liker ikke situasjonen og titter ned på Karoline. Ansiktsuttrykket er innbitt. Konkurranseinstinktet er trigget til bristepunktet. Lene Dyrkorn er en merittert trail-kjører med to Kongepokaler i bokhylla. Hun reiser land og strand rundt for å springe i myr, krype i gjørme og forsere tøffe hinder i arrangement som Barskingen og Hønefoss Bootcamp. Nå resignerer hun, krabber ned fra stupetårnet, går ut på bryggekanten, kjenner på vannet – men så hopper hun.
Imponert
-Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet da Lene ikke hoppet etter meg. Men hun liker jo verken høyder eller å bade i saltvann, sier Karoline. Hun tok utfordringen likevel og er egentlig mer modig enn meg. Jeg er kjempeimponert, sier hun om innsatsen til rektoren.
Utfordrer Jon Krognes
Lene utfordret rektor Jon Krognes ved Tonheim Folkehøgskole til å følge hennes eksempel. Utfordringen har han tatt, og Karoline, Lene og Radio Skjeberg venter i spenning på dokumentasjonen fra Krognes. Så får vi se hvem han utfordrer!
DAB+, mobil og nett
Radio Skjeberg har regulære sendinger på DAB+, nett og mobil hver torsdag og fredag. Kanalen har også egen app som kan lastes ned gratis på AppStore eller GooglePlay. Du kan også følge aktiviteten til radiokanalen på Facebook, Snapchat, Twitter og Instagram.
 [envira-gallery id=»6350″]