Det er deilig å ha kommet godt i gang med skoleåret. Vi går noen små skritt hver dag. Vi forstår stadig flere ting bedre; kamerainnstillinger, komposisjon og redigering. Det er ikke alt som er like lett å forstå, men med litt tålmodighet, hjelp og øvelse kommer vi oss over kneika.
Vi har fått gjort mye på noen få uker. Vi har blitt godt kjent allerede, vi har vært på turer og vi har løst oppgaver. I ukene fra skolestart til høstferien er hovedfokuset å forstå kamerainnstillingene. De er det mange av, så vi tar tiden til hjelp.
Vi jobber også i forhold til komposisjon og for å få et personlig preg på bildene våre. Det er mye å huske, men gøy å mestre.

Nitten herlige fotoelever på ett brett.

Balanse
Vi jobber mest med naturfoto nå før høstferien. Det er fordi vi ønsker en terskel inn til skoleåret som eleven selv justerer høyden på. De som kan mye kan gjøre mer ut av det enn de som er nybegynnere. Slik er det jo i grunnen med alle ting man gjør her i livet. Det skal ikke være så vanskelig at man ikke får det til og det skal ikke være så lett at det blir kjedelig.
Vakker Hvalernatur (Foto: Niclas Sordal Haugen)

Kalender og naturfoto
Det er flere grunner til at vi arbeider med naturfoto nå på begynnelsen av skoleåret: vi lager kalender som vi skal selge til inntekt for Sjømannskirken i New York. De må jo lages, trykkes og selges før jul, så derfor må vi få det arbeidet unna nå.
For å få mest mulig gode bilder har vi vært på flere turer. Vi har vært på både dagsturer, utflukter og overnattingstur.
Bål, pølser, fint vær og glade elever. Mer kan man ikke ønske seg.

Turer og utflukter
Vi har fått være med å merke fugl på Hvaler, padlet i kano på Børtevannet og fotografert i skogen ved skolen og på jordene i Skjeberg. Etter høstferien skal vi på dagstur til Bilkirkegården i Töcksfors i Sverige. Her venter en hel skog av rusten historie på oss. Det blir fett.
Vi skal også begynne litt forsiktig med studiofoto nå før høstferien. Det er jo greit å ha flere hester å spille på. Det er fint å kunne bruke fotostudio når været ute ikke inviterer til aktivitet og man klør av virketrang.
I fotostudioet kan man virkelig boltre seg (foto: Rey Fischer)

Det er med andre ord nok som skjer på hos oss nå i høst. Vi gleder oss til fortsettelsen og til flere og nye utfordringer på Fotolinja.
Følg oss på Instagram og Facebook for flere oppdateringer!