Sparta ledet 2-1 i kamper foran tirsdagens møte og kunne med seier sikre seg tre «matchballer». Dette var en mulighet Sparta-spillerne ikke ville la gå fra seg og de startet frisk. Allerede etter seks minutter satte Göran Hermansson pucken i nettet bak Matt Harpwood i Lørenskog-målet. Utover perioden kom Lørenskog mer og mer med, men det til ingen nytte da det sto 1-0 til pause.

Jevnspilt
I 2. periode kom Lørenskog mer og mer med i kampen og etter halvspilt periode kunne Tom Andre Jacobsen sette inn utligningen, 1-1, for Lørenskog. 2. Periode var stort sett jevnspilt , og Sparta klarte ikke å beholde overtaket sitt fra 1. periode.
– De spiser seg sakte innpå, men da var det viktig å få 2-1 like før pause og også få 3-1 helt i starten av 3. periode. Dermed kunne vi få roa ned og etter hvert så rant jo målene inn, uttalte Sparta-kaptein, Jonas Andersen etter kampen.

Løsnet i overtall
Sparta har i sluttspillet slitt med å score i overtallsspillet sitt. Det ville kaptein, Jonas Andersen gjøre noe med og mot slutten av 2. Periode setter han inn 2-1 og sender Sparta til pause med en knapp ledelse.
3. periode startet som 2. periode sluttet. Sparta økte ledelsen sin til hele 5-1 før det hadde gått seks minutter. To av disse scoringene kom for øvrig i overtall. Ikke nok med det, men helt på tampen av kampen scorte Sparta to nye mål i overtall og vant til slutt kampen 7-2.

– Det var deilig å endelig få til overtallsspillet. Vi har ikke scoret i overtall de siste tre kampene, så det var selvfølgelig veldig viktig å endelig få uttelling også i overtall, uttalte en glad Andersen eter kampen.

Mye utvisninger
I starten av 3. Periode pådro Lørenskog seg en del utvisninger, noe Sparta klarte å utnytte da de satt inn både 4-1 og 5-1, og nærmest punkterte kampen.

– Jeg syns vi klarte oss bra i to perioder, men i tredje så pådrar vi oss altfor mange utvisninger. Dermed ble det vanskelig å ta dem igjen når de tidlig i perioden gikk opp til 5-1. Vi får ta med oss de to første periodene og se frem mot ny kamp til torsdag, uttalte Lørenskog-trener, Atle Olsen, etter kampen.
– Det kommer til å bli en helvetes match her til torsdag, så da burde Sparta være klare til å kjempe, legger en skuffet Atle Olsen til.

Ampert til det siste
Etter at kampen var blåst av fyker Spartas Tommy Kristiansen og Lørenskogs Espen Olsen Lie i tottene på hverandre. Dette blir til slutt belønnet med at begge får en fem minutters utvisning for å slåss, mens Kristiansen også fikk 2+10 minutter for takling mot hodet. I tillegg fikk begge en 20 minutters disiplinærstraff. Dette er da utvisninger som sones til torsdag, da lagene igjen møtes til femte kvartfinale i Sparta Amfi.

Ut med skade
Lørenskog-kaptein, Jonny Fjeldstad måtte tidlig i 2. periode gi seg på grunn av en skade han pådro seg en skade i foten.
– Det var en Sparta-spiller som tråkket på foten hans med skøyta. Dette førte til at Fjeldstad fikk et kutt i foten som var veldig dypt. Han ble kjørt rett til sykehuset for behandling, men omfanget av skaden vet vi ikke noe om ennå, avsluttet Olsen.

– Det kommer til å bli en helvetes match

Kampfakta:
Sparta Sarpsborg – Lørenskog 7-2 (1-0, 1-1, 5-1), sammenlagt: 3-1 i kamper.
Sparta Amfi: 2152 tilskuere.

Mål:
1. periode: 1-0 (6.10) Göran Hermansson (René Bøe).
2. periode: 1-1 (28.49) Tom André Jacobsen (Christian Thygesen, Espen Olsen Lie), 2-1 (38.14) Jonas Solberg Andersen (Martin Røymark, Henrik Malmström).
3. periode: 3-1 (40.50) Daniel Wessner (Andersen, Hermansson), 4-1 (43.59) Røymark (Andersen, Phil Osaer), 5-1 (45.54) Andersen (Jonas Elofsson, Malmström), 5-2 (51.35) Yvan Busque (Colin Sinclair), 6-2 (54.17) Andersen (Malmström, Elofsson), 7-2 (59.32) Per Tengvert (Mats Frøshaug).
Skudd: 46 – 21

Utvisninger:
Sparta Sarpsborg 11 x 2 min. og 1 x 10 min.,
Lørenskog 14 x 2 min.
Hoveddommer: Ole Stian Hansen, Lillehammer.

Andre kvartfinalekamper:
Vålerenga – Frisk Asker: 7-1 (5-0, 2-0, 0-1), sammenlagt: 3-1 i kamper
Lillehammer – Stjernen: 2-3 (2-0, 0-1, 0-2), sammenlagt: 1-3 i kamper
Stavanger – Storhamar: 7-0 (4-0, 2-0, 1-0), sammenlagt: 1-3 i kamper