Vi hadde i oppdrag å intervjue Petter, og på første forsøk gikk vi og banket på døren hans, ivrige som vi var. Det tok litt tid før han endelig åpnet døren. Han ville ikke la seg intervjue før han fikk dusjet, og da måtte vi komme tilbake og leke gjemsel med han. Dette var en del av Petters litt spesielle humor. Etter en stund kom han ut på tunet til oss.
 
Skapt til å drive en gård
Petter bor på gården som ligger ved siden av Nordre Bøensætre sammen med sin kone og sine to døtre. Her har de bodd i 1 år, men er opprinnelig fra Jeløya. Han og familien var egentlig ute etter et småbruk, men så ble stillingen som bedriver av Bøensætre lyst ut. Familien hadde lyst på et nytt liv, med rik natur. Han følte også at han var skapt til å drive en gård. Ettersom han også hadde vært på Bøensætre mange ganger før, fristet jobben. Før han forteller videre om gården, finner han frem et knekkebrød.

Gård for fattigfolk
– Gården er vernet, og den er en representant for Østfold i dag. Derfor er det nødt til å ha et vertskap som kan ivareta kulturen og naturen. Ingen dager er like, det er alltid mye å gjøre. Det varierer litt på sesongen og årstid, men jeg gjør alt fra å slå enga med ljå til å ta vare på dyra. I sommer har det vært 60 sauer, 3 hester, høner og kanin på gården.
Bøensætre består av to gårder; Nordre og Søndre. Vi bodde på Nordre, mens Andresen og familien holder til på Søndre. Det er fylket og kommunen som eier gårdene, men Andresen har ansvaret for å bevare stedet som så gammelt som mulig. Gården er fra 1600-1700-tallet. Da ble den bebodd av fattigfolk. De jobbet på gården mot at de fikk bo gratis på gården. Skolestua har blitt brukt som skole, der barna som bodde rundt gården gikk. Skoledagene var mandag, tirsdag og onsdag. Senere har det også blitt brukt som valglokale.

Farmen
Bøensætre er kjent i norske hjem fra Farmen 2008, og det siste året har også den tyske versjonen av Farmen blitt innspilt her.
– Det er bare fake og en bløff alt sammen! Det har ikke betydd en dritt for gården økonomisk, men det er bra PR for selve gården. Besøkstallet har økt etter Farmen, noe vi har merket i kafeen. Hadde det vært opp til meg, hadde aldri Farmen blitt innspilt her. Det er det ordføreren som har bestemt, for kommunen tjener på Farmen. Alt av drama og konflikter er regissert, og veier og så videre blir ødelagt.

Under den tyske Farmen, ble Andresen kontaktet av «Spiegel», en tysk avis. De spurte om han kunne ta et bilde av den tyske Farmen-vinneren for avisa. Det sa Petter seg villig til. Men da han ble oppdaget av tv-selskapet som sto for produksjonen, ble han båret vekk av to sterke vakter.

Lager buer
Ellers så lager Andresen både buer og blomsterpressere. Mens han forteller dette, henter han stolt frem en av blomsterpressene og viser den frem. Han holder også gjerne kurs i bueskyting for besøkende på Bøensætre. Til vanlig så blir gården brukt som kafé, leirsted, kick-off for bedrifter og andre hyggelige lag.

– Folk må komme hit fordi det er en flott plass, unikt og stille, rikt med flora og dyr. Rundt juletider er det en koselig utstilling, og man kan dra ut i skogen for å hogge sitt eget juletre.

Når det gjelder fremtiden har Andresen planene klare. Det første han planlegger å gjøre når han pensjonerer seg, er å begå et bankran – på den måten slipper han å spare. Han har lyst til å flytte til Portugal, siden der er det varmt og billig!