Det er lurt å gå et år på folkehøyskole før videre utdanning. Du får tid til å tenke deg om,  og til å finne ut av hva du skal satse på i fremtiden! Da Skjeberg Folkehøyskole var på felles-tur til Oslo i februar, besøkte linjen for Grafisk Design Høyskolen i Kristiania (Westerdahls) og Kunsthøyskolen, KIOH. Vi fikk erfare forskjellen mellom disse skolene i Oslo, som utdanner designere. Det var ekstra kjekt  å få omvisning  av elever som gikk på Skjeberg Folkehøyskole i fjor! Aleksandar trives meget godt på fagskolen, og Caroline var storfornøyd på kunsthøyskolen. Det er interessant at begge skolene legger vekt på at elevene skal ha tilgang til grafiske verksteder. Dette sammenfaller med innholdet på Grafisk Design på Skjeberg Folkehøyskole. Elevene våre er glade for mulighetene de har til å jobbe både analogt og digitalt.
Et år på folkehøyskole gir deg muligheten til å prøve noe nytt. Men om du allerede vet hva du vil arbeide med i fremtiden, kan du velge en linje der du møter venner som deler dine interesser. På Skjeberg Folkehøyskole kan du få råd fra ansatte og medelever i forhold til utdanning. Vi har  praksis-periode og skolebesøk. Så om du ikke helt vet hva du skal utdanne deg til, velg et år på folkehøyskole!
 

Aleksandar Aksic tok godt imot oss på Fagskolen for Grafisk Design i Oslo. Toril, Thea, Viljar, Lina og Jenny fikk omvisning i klasserom, eventlokaler og verksted.

Et av Aleksandars gruppe-arbeid til utstillingen.

Aleksandar jobbet med silketrykk på Skjeberg FHS, og her har han jobbet med trykk på totebag og genser. Stolt av deg Aleksandar!

KIOH har flere store silketrykk maskiner, og det var spennende å se studentene i arbeid, siden vi har silketrykk workshop i undervisningstilbudet vårt.

Vi fikk også omvisning i boktrykker-avdelingen på KHIO

Vi har alltid hyggelige måltider når vi er på linjetur med Grafisk Design. Kjekt å være sammen.

 
 
 
 
Jada man skal prøve noe nytt hver dag! Ikke altid like lett å spise med pinner men… Elida og Ellen gjør et godt forsøk:)

Harald har også litt trøbbel med de kinesiske dumplingsene. Men det smakte godt!