Tindlund IFs damelag 2 spiller til daglig i 6. divisjon, hvor de kjemper om opprykk til 5. divisjon, men denne uken var opprykksdrama byttet med treningskamp mot Skjeberg FHS. Skjeberg ble forsterket med spillere som ikke har tatt temafag håndball, mens Eirin Skogmo og Marte Myhrer valgte, utrolig nok, å ikle seg Tindlund-drakten foran dette oppgjøret.

Kampen skulle bli jevn og underholdende, men begge lagene startet nervøst og i lavt tempo. Skjeberg utnyttet ikke sin første sjanse i kampen, og lot Tindlund gå opp i 1- og 2-0, en ledelse som holdt seg kampen ut. Selv om Tindlund ledet hele kampen, holdt Skjeberg følge helt til det gjenstod 10 minutter av kampen.

Gode spillere, godt lag
Skjeberg spilte tidvis bra håndball, med gode vekslinger og skudd, samt en stødig målvakt bakerst i Lars-Erik. Henrik Skoland, den tidligere kretslagsspilleren med KM-sølv blant merittene, førte an med 9 mål, mens «Gils» kan trekkes frem etter et sugent løp som endte i scoring, før han måtte byttes ut direkte på grunn av lavt O2-opptak og en vond skulder.

Pauseresultatet 13-8 sto i stil med kampbildet, etter at Tindlund fikk et lite overtak da de satte innpå sine innleide gutte-/herrespillere. I andre omgang fortsatte Skjeberg med sine gode takter, men ble etter hvert noe slitne og Tindlund tok mer og mer over kampen.

Sluttspurt avgjorde
I en periode på drøyt fem minutter midt i omgangen vant hjemmelaget 6-0, noe som gjorde at de plutselig lå godt foran Skjebergs utsendte i målprotokollen. Ved en anledning kontret Tindlund og Eirin kom alene med Lars-Erik, hvis briller fikk seg en real trøkk da skuddet endte midt mellom øynene på målvakten. Mer finspill fra Skjeberg i sluttminuttene gjorde at resultatet ikke ble så gærent likevel, 34-22.

Tribunefeber
Selv om Tindlund trakk det lengste strået på banen, høstet Skjeberg alt av (gull)korn på tribunen. De drøyt 20 oppmøtte heiet på sine medelever med entusiasme og vinnervilje, noe som ikke gikk upåaktet hen hos en av Tindlunds herrespillere. Fra benken utbrøt han at denne kveldens publikum var bedre enn hva som er vanlig på hjemmelagets håndballkamper, og inviterte like greit Skjebergpublikummet til neste hjemmekamp.

Tindlund IF Damer 2 – Skjeberg FHS 34-22
Grålumhallen, 21.01.10

Skjebergs lag (mål i parentes): Henrik Skoland (9), Tom Hvistendahl (4), Thomas Martinsen (3), Peter Hekne (2), Stian Jibbz (2), Fredrik Gilsvik (1), Emil Løkken (1), Mina Våge, Tonje Lystad, Marius Joakimsen, Jostein Gåra, Lars-Erik Jørgensen (målvakt).

Skjebergelever på Tindlund (mål i parentes): Eirin Skogmo (2), Marte Myhrer (2).