På fotolinja i år har vi noe helt ekstraordinært. Vi har en elev med nesten 300 000 følgere på Instagram. Hver gang han legger ut noe får han tusenvis av likes. Vi er selvsagt nysgjerrige (og litt misunnelige) på hvordan dette skjedde, så vi har pratet litt med Niklas, hele Skjeberg Folkehøyskoles egen Instagramkonge.
– Det hele begynte med en helt vanlig brukerprofil, forklarer Niklas. Jeg visste ikke helt hva jeg drev med, derfor så jeg på andre kontoer og la merke til at de samarbeidet med andre profiler. Deretter fulgte jeg deres eksempel, laget ny profil og begynte å etablere samarbeid med andre på Instagram. Dette var enormt mye jobb. Det er mye arbeid å ha mange følgere, bedyrer Niklas. Det er nemlig ikke noe juks og fanteri på hans profiler. Men han tjener også litt penger på dette. Hvor mye vil han ikke si, men forklarer at det han tjener penger på er reklame og å dele andres bilder.
– Det tok lang tid å komme til 10 000 følgere men etter det gikk det fort, sier Niklas. Det har stoppet opp litt nå på grunn av at jeg går på fotolinja og vil lære meg mest mulig her nå. Niklas koser seg nemlig veldig på Skjeberg Folkehøyskole. Han mener selv han har blitt mer selvstendig av å være her fordi alle ikke alle syr puter under armene på ham, slik som de kanskje gjør hjemme. Han legger også til at han synes han er blitt en mye flinkere fotograf som elev på Fotolinja. Han har blitt flinkere til å se hva som skal til for å få et kult bilde.
Niklas har fire forskjellige Instagramkontoer. Den største er autocars1 som har 281 000 følgere. Han synes dette er veldig artig og en morsom hobby. Han legger ikke så mye av sine egne bilder på autocars1, men noen ganger. Det er veldig kult å kunne redigere bilbildene sine selv, f eks ta bort ting i bakgrunnen og gjøre bildene finere. Som fotograf er Niklas mest interessert i å fotografere biler, hunder og natur.
Hva med fremtiden da? Niklas skal søke seg inn på fotostudier i Oslo og drømmen er å kunne leve av å være fotograf. Og kanskje ha en hundekennel på si. Og så kan han jo ha Instagrammingen som hobby. Tydeligvis en allerede vellykket hobby.
For å følge Niklas kan du klikke på linkene nedenfor:
autocars1
volvo.style
niklasmnk
niklas.image.spot