Når man går på en fotolinje er det en selvfølge at man må være oppdatert på Instagram. Men når læreren pusher 50 så er det greit å få litt hjelp av yngre krefter. Her kommer da Siri, Eirunn og Andreas inn. De holder liv i linja sin story på Instagram.

Skjermdump fra Instagrammen til fotolinja.

Det er nemlig slik at disse tre synes det er supergøy å lage stories, og hva er da bedre enn at de er med og gjør Instagrammen vår levende og gøyal å følge? For ikke bare synes de det er artig, de er også rasende flinke. Derfor må jo vi spørre dem hva de selv tenker om ansvaret de har fått/tatt og hvordan de tenker når de skal produsere innhold.
Skjermdump fra presentasjon av Andreas på Instagram

– Det som er mest gøy er å kunne vise litt hva som skjer bak kamera og hva som skjer under produksjonen, sier Andreas Svestad Utseth om sin tilnærming. Jeg planlegger ikke innhold for mye egentlig. Jeg bare lever som normalt og når jeg ser muligheter som kan være bra å ta opp så får jeg fanget de øyeblikkene.
Skjermdump fra presentasjon av Siri i en story

– Det er jo en morsom og enkel måte og lære seg litt mer om hvordan man kan promotere ei linje og hva vi holder på med. Det er sjeldent mye «planlegging» men vi er alltid opptatt av at innholdet ser bra ut før vi poster det, mener Siri Holst Sverresvold.
Skjermdump fra Eirunn sin story om å leke seg i fotostudio.

– Jeg synes det er moro å kunne formidle hva vi gjør på foto og kanskje kunne motivere noen til å søke på linja. Det jeg tenker når jeg lager innhold er å vise på best mulig og mest ekte måte hva vi gjør fra dag til dag og gi et real inntrykk av klassen og miljøet på foto, synes Eirunn Smaaland Oppheim, og legger til: jeg tenker ikke på det som noe stort ansvar, men heller at det er gøy å få lov til å kommunisere med potensielle søkere, foresatte og tidligere elever.
Det er med andre ord en jobb elevene opplever som lystbetont og artig, akkurat slik vi ønsker at det skal være!
Instagrammen vår finner du her!
Foto: Hanna Kristine Olli Håkstad