Skjeberg Folkehøyskole er landets eldste utdanningsinstitusjon innen journalistikk og media. Skolen har med sin lange erfaring opparbeidet høy kompetanse med dyktige lærere og hele tiden oppdatert utstyr. Undervisningen er praktisk rettet med mye jobbing i studioer eller ute på reportasje.

Sportsjournalistikk: Velger du å gå på SPORT kan du jobbe med sport på heltid, og benytte vårt gode samarbeid med toppklubbene i distriktet.

Skolen har tilbud innen Filmproduksjon, Sportsjournalistikk, Media, Foto, Musikkproduksjon og Grafisk Design. Det tas høyde for å få gi deg som elev erfaring i det meste innenfor hva som kan vente deg når du skal videre til høyere utdanning eller ut i jobb.
Sjekk ut hvert enkelt tilbud på www.skjeberg.fhs.no og søk nå om du ønsker plass. Vi har pr 24.07 noen få plasser igje på noen av linjene. 
Alle våre studioer vil være åpne for elevene etterhvert som dere får opplæring i bruk av rom og utstyr. 
Praksis og mer praksis: Studioarbeid, intervjuteknikk og stemningsrapporter læres best når du står midt oppe i det. Og det får du mye av på¨Skjeberg Folkehøyskole! Her er Skjebergelever i full sving under MGP-sending.  

Nytt av året er Medialinjen som skal møte elever som vil lære mye om mange ulike plattformer å jobbe på med tanke på en mulig karriére innen mediebransjen (radio, podcast, TV, video, drone, SoMe etc for å nevne noe). Skolen har to helt nye supermoderne radio- og TV-studio hvor du som elev er sjefen for innholdet. Her vil dere få full opplæring i tradisjonell radioprogram-avvikling, og TV-sendinger med flerkameraproduksjon. Du får muligheten til å snekre sammen din egen redaksjon og sette aktuelle tema på dagsorden eller kanskje du vil lage natt-radio og servere lytterne dine favorittsanger .
VIP og rød løper
Tidligere elever har erfart hvor spennende det er å bli akkreditert inn på f.eks MGP hvor de intervjuer både artister og prominente gjester både i pressesonen og på den røde løper.
To av årets elever, Julia Muggerud og Henriette Hurlen var litt spente før de kastet seg inn i kampen om artistintervjuene på H3 Arena Fornebu under helgens 3. delfinale i MGP.
– Det var litt skummelt med en gang men etter hvert som vi fikk flere gode intervjuer på tape så var det egentlig ikke så skummelt allikevel, det var faktisk innmari gøy å være journalist på ordentlig, sier en entusiastisk Julia.

– Det er alltid litt spennende å være lærer for unge journalistspirer som er ute på oppdrag for aller første gang. Da er det særdeles hyggelig å få tilsendt en slik liten videosnutt som er med på å senke pulsen til undertegnede…
Radiointervjuene og radiosendingen fra tirsdag kan du høre her.

 
Trening, trening og trening.
Poenget er at du skal få så mye praksis, veiledning og mengdetrening underveis at du kan drive studentradioen selvstendig. Radio er bare gøy!
Populær trend
Et annet område innen radioproduksjon er Podkast. Dette er noe som gir deg store muligheter til å nå ut til mange.
I radiostudioet spiller dere inn podkastene med eksterne gjester eller lar praten gå løst om temaer og interessefelt.
Her blir det også full opplæring og veiledning for å få til et så bra resultat som mulig .
Vær smart – søk snart
Radio og Podkast er som tidligere nevnt bare noen av temaene du som blir elev på Media skal innom. Gå inn på hjemmesiden her for øvrig informasjon om opplegget. Linja fylles raskt opp så vær tidlig ute med å skaffe deg plass. Søk i dag! Søk her!
[envira-gallery id=»12225″]