Etter over ti år i London, flyttet Tomter til Berlin for tre måneder siden. I sommer giftet han seg med London designeren Kimberly. Sammen bygger de opp sin nye base i Berlin.

– Jeg jobber for de samme bildebyråene som tidligere, forteller Jørn, de gir en sikkerhet samtidig som jeg får muligheten til å utforske en ny og spennende by. Berlin er en mekka for kreative krefter sier han.

Kameraet er inngangsbilletten
Jørn forteller om den gangen han var en lutfattig nyutdannet fotograf i London. Han hadde ikke penger til bussen den dagen bildebyrået Getty ringte og spurte om han ville gjøre en jobb for dem. Jørn reiste til et pensjonistresort i Florida og dokumenterte livet der. Siden da har det blitt mange utstillinger og magasinsider med samme tema.

– Uansett hva jeg jobber med, ser jeg det som viktig å opprette kontakt med personer som kan sende meg videre til interessante foto objekter. Kameraet er en inngangsbillett til menneskers hjem. Det er utrolig interessant å få se og dokumentere vanlige menneskers liv, sier Tomter.

The Norweigian Way
For nøyaktig et år siden slapp Jørn boken «The Norwegian Way», hans første fotobok. Over en periode på fem år fulgte han russefeiringen over store deler av Norge.

-Boken er et viktig dokument. Ingen har tidligere fokusert på russefeiringen over så lang tid og med en slik dybde og variasjon som jeg har, sier Tomter.

Mange av bildene i boken er mektige fotografier av norsk natur, men alle har de en eller flere russ i seg.

Familiebedrift
I dag jobber Jørn sammen med sin kone. Hun skaffer jobber, er art director og modell. Tidligere leide han inn både assistenter og modeller for viktige fotoshoots, nå gjør kona jobben.

– Det gjør alt enklere, og mye billigere. Samtidig får vi mye tid sammen, avslutter fotografen som jobber med flere nye og spennende prosjekter.