Det er liten tvil om at podkast er inn for tiden. Mediaelevene har i perioden etter jul bestemt seg for å følge MGP-sirkuset så nære som mulig. Selv om Covid-19 har gjort ting en smule tyngre mtp fysiske møter og intervjuer så kan elevene være glade for at telefonen finnes. De har nemlig bestemt seg for å følge opp i forkant og etterkant og ringe samtlige av de 21 deltakerene i  de forskjellige delfinalene i årets MGP.
Responsen har vært helt strålende og etter og ha « slida inn en DM i innboksen» med spørsmål om å få et intervju over telefon, har ikke svarene latt vente på seg.
Eksklusivt matriell
Opptakene med artistene har blitt foretatt og de har både gitt av seg selv, røpet halvhemmeligheter og kommet med egne synspunkter om veien videre. Til og med låtskrivere og musikkvideoregissørene har velvillig stilt opp til radiointervju denne uken.
– Sånt blir det god motivasjon av og man får enda mer lyst til å lage gode podkastepisoder når vi sitter på interessante betraktninger fra hovedpersonene selv, sier medieelev Oda begeistret. Hvis ikke det er MGP-mat for fansen så vet ikke jeg, sier hun.
Medelev Niklas var litt spent på å ringe Mira Craig. -Hun har jo litt attitude sier Niclas idet han redigerer bort pauser og strammer inn opptaket han akkurat har foretatt med den kjente artisten. Hun er jo kjent for å være litt direkte når hun ikke er helt enig med verden rundt, men hun var super hyggelig å prate med og ingen ting å grue seg for. En relativt kul låt har hun også sier han, den kan nå et stykke hvis sceneshowet er bra sier han.
Populært tema
Elevenes podkastserie har de valgt å kalle for Media Grand Prix og de går «all in» i de fleste «So-Me» for å lokke flest mulig til å høre hva de lager. Responsen har vært merkbar. Planen er å lage en syv episoders sesong hvor det blir MGP for alle penga. Gjett om vi gleder oss til at sirkuset starter lørdag 15. januar .
Torsdag formiddag måtte eleven ut å lufte seg litt. Medialærer Snorre inviterte på Blåtur og turen endte i flotte omgivelser på norsk side av Svinesund, høyt oppe nærmere bestemt Hjelmkollen -med varme wienerpølser på termos, – Vi må ut å lufte hodet ved jamne mellomrom ellers så slutter hjernen å fungere, sier lærer Snorre idet han pakker sammen sakene og smiler litt flaut etter å ha glemt pølsebrød og lomper hjemme.. ( det er nemlig ikke første gang han glemmer vesentligheter i forbindelse med turmat)  – Jeg trenger lister, noen må passe på at jeg får med meg handleliste sier han idet pølsevannet helles ut. Like blid og god og mett!
Episodene finner du her