Grafisk design har begynt å forberede seg til studiereisen til Japan. De neste ukene skal de jobbe med plakater i flere stilarter som relaterer til Solens rike. Denne uka er det en kombinasjon av geisha/shironuri og art nouveau elevene arbeider med. Elevene selv er entusiastiske og koser seg veldig med oppgaven.

Vi har ikke rukket eller villet ta ned all julepynten enda..

Vi har snakket med fire blide «grafere» som sitter sammen i kantina og arbeider med skisse til oppgaven, om hva de synes om det de holder på med for tiden, Thea, Lina, Viljar og Silje.
Thea Brekke Valmork sin skisse til plakatoppgaven denne uka.

Thea: Oppgaven er veldig gøy og interessant. Jeg lager en illustrasjon i Adobe Illustrator. Så skal jeg lage et oppsett til den som passer til plakat. Artig å drive research og lære mye nytt.
Lina Marie Mathiassen er godt i gang med skisseprosessen.

Lina: Utrolig digg med en oppgave med tydelige rammer nå etter vi har hatt flere veldig frie oppgaver. Kult med den variasjonen i oppgaver vi har på Grafisk design. Art Nouveau og Arts & craft er veldig spennende å jobbe med. Har tydeligvis jobbet med denne epoken før uten å ha visst det.
Viljar Riise sine tidlige skisser til oppgaven.

Viljar: Synes det er interessant å jobbe med en oppgave der vi skal sammenkoble to stiler som Geisha/shironuri og Art Nouveau i en plakat. Tror det skal bli stilig.
Silje M. K. Johnsen sin skisse til shironuri/art nouveau plakatoppgaven går stadig fremover.

Silje: Denne oppgaven gjør at vi gleder oss enda mer til Japanturen. Spennende og interessant med Japan og kunsthistorie.
Silje M. K. Johnsen ferdige plakat til Shironuri/Art nouveau oppgaven. Tegningen er gjort i Photoshop med tegnebrett. Stilig, ikke sant?

Lærer denne uka er grafisk designer Lotte Løvstad. Hun synes det er veldig hyggelig å komme til Skjeberg for å gjøre et prosjekt som dette.
– Japan åpnet seg jo på 1800 tallet og det førte med seg en stor bølge av påvirkning i vestlig kunst og uttrykk, så dette er to ting som går veldig godt sammen, sier hun avslutningsvis.
Er du nysgjerrig på hva mer Grafisk design arbeider med så kan du lese mer om oss på hjemmesiden, eller følge oss på Instagram.
Les mer om Grafisk design her.
Følg Grafisk design på Instagram her.