Jeg lærte å være ærlig med meg selv

Vår erfaring er at mange elever innser etter at året er slutt hva det faktisk har betydd for dem. Det gjelder også Aasta. 

Det er først når hun ser tilbake på skoleåret hun var på Skjeberg Folkehøyskole, at hun innser sin egen utvikling. Hun forteller at hun er takknemlig for skoleåret, og opplever å være heldig for alle menneskemøtene.

På Skjeberg lever man i nuet mener Aasta

«Man har alltid noe å gjøre, folk å snakke med, et naborom å besøke eller et prosjekt å starte. Selv omringet jeg meg med så mange kreative og unike sjeler. Hele tiden følte jeg meg inspirert og nysgjerrig på å prøve noe nytt.» 

Rom for å teste ut nye ting 

«En av de tingene jeg testet ut var rapping. Dette hadde jeg ikke spesielt tro på at jeg kunne klare. Min gode venn, Echo, forandret dette på noen få sekunder første gangen jeg møtte han. Han rappet med et så brennende engasjement, raskere enn jeg trodde var mulig, og jeg husker jeg tenkte «Han må lære meg å rappe!». Det var denne reisen der vi lærte hverandre ting, vokste og utforsket ting sammen som gjorde Skjeberg så bra.» deler Aasta med oss.

Aasta gikk på Filmproduksjon. Et av prosjektene Aasta likte best var linjens YouTube-kanal. «Vi publiserte videoer der vi tøyset og snakket om hva som hadde skjedd på skolen den siste tiden. Dette skapte et utrolig godt samhold på linjen. Det var en ren nytelse å både se og lage disse videoene. Læreren vår, Tore, oppfordret oss alltid til å lage og ha det moro med filmer.»

Aasta sitt beste råd

«Mitt tips til dere som søker på Skjeberg FHS er å ta imot disse oppfordringene dere får. Gi den egeninnsatsen. Minn dere selv på hvorfor dere er her, og ha det gøy mens dere holder på!»

Nå studerer Aasta på Den Norske Filmskolen på Høgskolen i Innlandet. Hun brukte folkehøyskoleåret til å finne ut av om hun ville jobbe med film. Hun forteller at  dette året ga henne et uvurderlig grunnlag. «Det gjorde meg tøffere på mange måter, det lærte meg å være ærlig med meg selv og ga meg motet til å teste ut ting og ta valg som føltes riktig.»