Dagene før juleferien skal begynne, er preget av en særdeles myk og relativt flytende overgang på Skjeberg Folkehøyskole. Det er hyggelig å gå ut av vår vanlige rutine og gå inn i det herlige avslappende og koselige juleverkstedet og juleavslutningen.
1+2 = julestemning
Vi har jo ikke bare ett juleverksted på Skjeberg Folkehøyskole. Vi har nemlig to. Først ett i begynnelsen av desember for å pynte skolen og få smaken på gløgg og pepperkaker. Deretter har vi to dager med juleverksted før juleferien. Bedre enn det kan det vel ikke bli?

Vi hadde mye moro med pappkrus på årets juleverksted

Lucia og Ole Brumm
Nå skal det sies at det ikke bare er juleverksted som står på tapetet denne siste uka før ferien. Vi har også julefest og Luciamarkering. Man kan kanskje si som Ole Brumm her; ja takk, begge deler.
Lucia feirer vi også på Skjeberg Folkehøyskole. etter sang var det lussekatter og kakao til alle.

Julepresanger og kos
Vi tar ferie med fanen høyt. Vi har laget snømenn av plastkrus, telysholdere, ulik julepynt av forskjellig vanskelighetsgrad, vi har dyppet lys på gamlemåten og vi har laget velduftende skrubb av nydelige oljer og kaffegrut. Noen får nok en ekstra velduftende presang i år.
Flittige hender og glade ansikter på årets juleverksted

Klipp og lim
Men først og fremst er det utrolig koselig å ha juleverksted. Gjøre andre ting sammen, prate og le, spise pepperkaker og drikke gløgg. Ingenting er så hyggelig som å samles rundt et bord fylt til randen med alskens små julesaker, saks, glanspapir, lim og glitter. Vi kan alle bare la oss tusle tilbake til barndommens snødekte jul og bare være smilende i denne litt sukkersøte sentimentale tilstedeværelsen.
Litt godteri hører også til, og her stiller den herlige kjøkkengjengen villig opp, enten det er gløgg og kakao eller pepperkaker og marsipankuler vi ønsker oss. Gjengen til Sindre er bare uslåelige.
Hva er vel bedre enn å ha juleverksted sammen med en god venn? Og så få godteri på kjøpet?

Fotoshoot før julemiddagen er hyggelig med denne fine gjengen.

Høytidelighet, tradisjon og moro
Julemiddagen og juleavslutningen er som alltid en høytidelig og kjær tradisjon på Skjeberg Folkehøyskole. Her pynter vi oss, blir fotografert i fotostudioet, og kommer til et vakkert dekket bord med levende lys og julens farger. Nydelig julemat og taler, litt uhøytidelig moro må man også ha plass til. Etterpå kan vi glede oss over en velfortjent ferie og kanskje også etter hvert begynne å savne hverandre. Det er i alle fall det vi pleier å gjøre.
God jul, alle sammen!
Ikke glem å følge oss på Instagram