Kanskje dette er det mest nødvendige året i livet ditt?

Det nærmer seg skolestart med stormskritt og mange kommende elever er spente på hva året vil bringe. For deg som er usikker på om du skal studere, ta et jobbeår, ikke fått læreplass eller annet – det er ikke for sent å få plass ved Skjeberg Folkehøyskole! 

Friskliv! Vi ønsker å fokusere på alt som er bra med oss, alle våre kvaliteter og vi liker å være ute. Her fra høstturen over Besseggen!

For de aller fleste som går på folkehøyskole er målet å fordype seg i et fag og sjekke ut om det er noe de ønsker å studere. Noen vil ha et annerledes år – uten eksamenskrav og karakterpress. For veldig mange unge voksne er dette året nødvendig. Det er ikke et hvileår, men et år man får gjøre noe annet. Samtidig får blir du kjent med mye forskjellige folk, opplever utfordringer og reiser du aldri ville fått om det ikke var for dette året. Du får teste å bo alene, samtidig som rammene er trygge og forutsigbare.

Alle elevene samlet i forkant av Zambialøpet – en innsamlingsaksjon til inntekt for en skole i Zambia som Skjeberg Folkehøyskole har vært med på å bygge.

 

 

En dansk folkehøgskolerektor mener at det han kaller et «sabbatsår» kan være helt nødvendig for ungdommer. Ungdommer er mer stresset og mistrives mer enn resten av befolkningen. I tillegg dropper så mange som 1 ut av 3 ut av utdanningen sin, hvilket også er en utfordring for både utdanningssystemet og den enkelte ungdommen. Innlegget hans kan du lese her dersom du ønsker det.

Derfor slår vi et slag for et annerledes år, et sabbatsår eller et opplevelsesår.

På Halloween er det alltid ekstra gøy å fotografere i studio.

Er du i tvil? Da er det sannsynlig at et år på folkehøyskole vil gjøre deg godt!

Vi har noen ledige plasser på foto og media – send oss en søknad da vel!