Øyvind, som er billedkunstner bosatt på Hvaler, malte et av sine båtbilder for oss. Vi fikk se hvordan han ganske enkelt bygger opp et maleri.

-Det som er så befriende med kunsten er at man slipper å tenke, sier Øyvind. Vi skal male de bildene som dukker opp i hodet vårt. Det skal være en lek og vi kan ikke gjøre feil.

Med kjortel og palett på fotballbanen
Det var litt av et syn når 90 kunstnere satte kursen mot dagens atelie, nemlig skolens fotballbane. Alle fikk hver sin kjortel med en kjent kunstners navn på, og utstyr til å male med og på.

Dagens oppgave var å male noe fra et eventyr. En detalj, en hendelse eller en metafor. Det så ut til at alle gikk til oppgaven med stor iver, og det var ikke mangel på ideer. Snart så vi både Bukkene Bruse, Rapuntzel og Askeladden dukke opp både her og der på fotballbanen.

Fargesprakende mosikk
Under strålende sol fra blå himmel, kunne Øyvind og Eimund montere alle maleriene på et av fotballmålene. Kunstverkene utgjorde det man kan kalle en kjempemosaikk. Og selv om noen strøk var langt mer rutinerte enn andre, var de fleste enige om at resultatet ble et interessant syn.

Tyve tolkninger av rødhette og ulven
Ingen kunstutstilling uten en skikkelig vernisasje. Eimund lot ingen gå i glemmeboken. Alle maleriene fikk hver sin detaljerte tolkning av Eimund, og etterfølgende applaus fra kunstnerne. Vi fikk se den stygge andungen fra fiskeperspektiv og nye utgaver av prinsessen på erten.
Men aldri har vi sett så mange ulike tolkninger av Rødhette og ulven. I et av maleriene ser ulven ut som er litt redd for Rødhette, og i et annet ser vi bestemor mellom ulvens spisse tenner. Rødhette og ulven-variasjonene ville ingen ende ta, selv om vår dag som malende kunstnere gikk mot slutten.

Øyvind og Eimund inviterte oss inn i sitt univers, og det ble en fabelaktig opplevelse.