Kjente gjester i sportspodcaster

Podcast er populært på sportsjournalistikk og idrett. Mange kjente personligheter har stilt opp som gjester de siste årene.

Litt lenger ned i denne saken kan du finne linker til flere av podcastene.

Å drive med podcast er noe av det desidert mest populære vi driver med på sportsjournalistikk og idrett. Elevene synes det er veldig gøy, og vi setter stor pris på at anerkjente gjester fra både media- og idrettsmiljøet stiller opp for våre elever. Nytt og moderne utstyr har gjort at vi har hatt muligheten til å spille inn med gjester, selv i disse koronatider.

Vi har eget podcaststudio i klasserommet. Det er derfor tilgjengelig for elevene hele dagen og brukes flittig. Både sent og tidlig.

Eline, Martin, Adam og Eivind tok like godt med seg hele podcaststudioet hjem til Arne Scheie, og spilte inn en episode i TV-nestorens stue. Foto: Eline Rustad Østmoe.

I år var for eksempel hele Norges sports-orakel og TV-kommentator Arne Scheie en av gjestene. Elevene pakket rett og slett med seg utstyret og tok turen hjem til Scheie. Her spilte de inn podcasten i stua hans.

Podcasten med Arne Scheie kan du høre her:

 

 

Også en av Scheies tidligere kolleger har gjestet elevenes podcast.

Det er ingen hemmelighet at Norges mest kjente kvinnelige sportsjournalist, Karen-Marie Ellefsen, er tidligere elev på Skjeberg Folkehøyskole.

– Jeg utviklet meg både menneskelig og faglig på Skjeberg, forteller hun blant annet.

Ellefsen har blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som sportsjournalist og ikke minst for at hun har vært en pioner for kvinner i sportsjournalistikken.

Podcasten med Karen-Marie Ellefsen kan du høre her:

 

 

Joacim Jonsson (Eurosport, nå Vålerenga), Kasper Wikestad (Viasat) og Asbjørn Myhre (Eurosport) har alle vært med i våre podcaster. Det samme har langrennsesset Sjur Røthe, og en rekke fotball- og hockeyspillere. Samt trenere og ledere.

Under finner du linker til noen av podcastene fra de siste kullene på Sport. Her er det mye god lytting, det er bare å velge og vrake: