Klatring gir mestring

På friluftsliv og trening skal vi klatre – ute og inne. I vårt distrikt er det mange flotte muligheter for å klatre, og det benytter vi oss av! Vi starter inne og avslutter utendørs. 

Den høye veggen er foran deg, selen er på og kameratsjekken er gjort. Du skal opp i veggen og stole på at den som står igjen på bakken sikrer deg og fører deg trygt ned dersom du mister grepet.
Du bestemmer deg for hvilken rute du vil prøve og setter igang.

 

Midt i veggen begynner du å bli usikker, men kameraten nede på gulvet guider deg videre. Du når toppen og kjenner en enorm mestring. Kameraten din fører deg trygt ned og du kan kjenne at både hender og føtter er litt skjelvende. Det er en utrolig flott opplevelse!

Mats sikrer med stødig hånd.
Samuel er fornøyd etter å ha tatt seg opp en krevende rute.

Friluftsliv og trening legger opp til klatring. Vi vet at det gir en unik mestringsopplevelse, samtidig som det utfordrer fysikken og samarbeidsevner. En unik og utrolig fin måte å både være fysisk aktiv på, lære om deg selv og ha det gøy samtidig!

Daniel viser urolig styrke og bevegelighet i veggen. Skjelvende ben syns ikke på bildet, men en prestasjon å forsere en rute som dette!