Turen startet ved at alle var ved godt mot og gledet seg til å komme i kanoene. Det viste seg fort at vi var i oddetall, og Karoline Andreassen tok ansvar og satte seg i kajakken. Da alle var i kanoene begynte padlingen, og det skulle vise seg at det var en del vanskeligere enn visse hadde trodd på forhånd. Allerede de første 10 minuttene var det noen som hang godt etter, og de fremste elevene chillan til de andre tok dem igjen.

Stryk
Etter en god stund kom alle sammen fram til et stryk der naturkreftene herjet vilt, og ingen klarte å passere. Lærerne Sveinung Finden og Mona Bromander så seg nødt til å tre ut av kanoene og ta i et tak, ved å dra elevene opp stryket. Noen av elevene tok også et tak i denne aksjonen. Da alle var forbi stryket og oppe i kanoene igjen, tok det ikke lang tid før vi kom til et nytt stryk. Nok en gang måtte vi ut av kanoene, men denne gangen fikk vi dra båtene selv. Alle kom seg forbi uten særlige skader.

Leirplassen
Etter litt omveiskjøring fant vi endelig en leirplass der Sveinung om Mona satte i gang med lavvoene mens mer eller mindre forvirra elever sto og så på til de fikk beskjed om å sette i gang de også. Da dette var ferdig, skyndte noen seg inn for å sikre seg godplassene, mens andre var forvirra over hvorfor man ikke fikk sove på flat bakke. Mange prøvde å ta seg en liten lur, men ble holdt våkne av noen bajaser.

Konkurranser
Da vi var klare med sengeplasser og hvile, var det klart for diverse konkurranser, som innebar observasjon, sang, naturfag, snurring, avstandsanseelse og eggkastingskonkurranse. Da slaget var over, var alle sultne og nærmest kastet seg over stormkjøkkenet og spiste et herremåltid forberedt av damene på kjøkkenet. Etter dette spredte folk seg litt, noen dro ut og fisket, noen utforsket øya, noen ble ved leirplassen, mens noen gikk inn i lavvoene og koste seg. Det som skjedde i teltene blir i teltene.

Bålkos og natta
Da folk kom tilbake fra hvor enn de var, var det på tide med bading – med meget labert oppmøte der kun undertegnede møtte opp, men et stort pressekorps dekket hele hendelsen. Endelig kom vi fram til det store høydepunktet for kvelden med bålkos, der pølser ble grillet. Folk ble etter hvert trøtte og begynte å trekke inn i lavvoene der det ble mye bråk, og annet moro.

Dagen derpå
Etter den harde natten, våknet man av overraskende blide lærere som meldte at det var frokost. Lavvoene ble etter måltidet tatt ned, noen var nok mer delaktige i hjelpen der enn andre. Endelig begynte den lange turen hjem, men heldigvis var værgudene på vår side, og ga oss medvind stort sett hele turen hjem. Hjemover virket strykene patetiske og ga meget lite fart, mens de hadde vært uoverkommelige dagen før. Før man visste ordet av det satt man i bilene på vei hjem.

Vi avslutter med noen kåringer:

Turens humørspredere: Henrik og Haakon som sang og lo til alles glede hele turen opp.

Turens sytekopper: Alexander og Nicklas som så og si presterte å ha vondt i alle kroppsdeler og muskler.

Turens dummeste valg: Mads og Steffen som valgte å bytte plass da det var ca 10 minutters padling igjen på torsdagen.

Turens varmeste: Helene og Maiken, der en av padlerne stilte med solbriller.