Rett etter frokost tirsdag morgen gikk vi en drøy halvtime før vi ankom det populære utendørsbassenget i Reykjavik. Vi skiftet straks til badetøy, gikk ut i kulda og hoppet ut i det varme bassenget.

– Det er litt mange pensjonister her, men det varme vannet koker nok bort alle bakteriene, sier en lettet og spøkefull Rémi Bredesen.

Glovarme potter
I tillegg til det femti meter brede bassenget, kan Laugardalslaug friste med fire heitur pottir. Dette er fire små basseng med temperaturer fra 38 til 44 grader celsius.
– I den varmeste potten svir det som bare rakkern i huden, men fy flate så godt det er, sier en oppspilt Marte Foss. Hun legger stolt til at hun var den mest macho av alle, og beviste dermed at kvinner er det sterkeste kjønn på AVIS.

Festlig rutsjebane
Etter et lengre opphold i de varme badepottene, fikk flere av oss øynene opp for den 86 meter lange vannsklien. Responsen på skliens tempo var varierende.
-Sklia er rasende festlig. Med rett teknikk går det ganske fort, sier Eirik Rasmussen. Ingrid Bernes legger til med et smil:
-I begynnelsen gikk det fort, men man mister all form for fart i siste sving. Jeg sleit med å komme meg helt ned, sier hun.

Ikke siste gang
Vi på AVIS er fornøyde med vårt andre bad på to dager (Den Blå Lagune dagen før), og flere av oss ble lystne på å besøke Laugardalslaug flere ganger. Med gangavstand til hotellet og kun noen få eldre badegjester, passet utendørsbassenget perfekt for et avslappende bad.