Radio Skjeberg åpnet mandag 1. november sesongen med sedvanlig pomp og prakt. Media-elevne har den siste tiden forberedt seg godt mot sin første LIVE-sending på radio. Siden høstferien har radiofaget stått på planen og fra 1/11 til 17/12 gir Medialinjen alle lyttere ukentlige innslagsbaserte sendinger i beste P3-ånd.
LIVE er gøy
Elevene har opp mot premieresendingen fått full opplæring i intervjuteknikk, studioavvikling, mikrofonbruk, opptaksutstyr og redigering/ferdigstilling. De har også hatt et par interne testsendinger for å luke ut småfeil og samtidig bli vant til «rødlyset» dvs. være LIVE tilstede i studio.
Variert innhold
Sendingene utover høsten vil hovedsakelig være inspirert av P3-modellen hvor de som er i studio forbereder saker og innslag for deretter å sy disse sammen til kreative, lystige sendinger med innslag av mer journalistisk oppbygde intervjuer og gjester i studio.
Fram til 1.november har linjen forberedt seg godt. De har øvd sent og tidlig i studio og for å komme skikkelig i «radioform» var 29. november var de deltakere på «Radiodager – fagdagen for radio og podkast» hvor hele radionorge var samlet for å oppdatere seg faglig og feire seg selv.
Dette seminaret passet perfekt som kickoff for Radio Skjeberg-åpningen noe også sendingen bar preg av. Den ble åpnet med konfetti og avsluttet med en skikkelig pizzarunde hvor vi hørte sendingen og evaluerte oss selv. LIVE-sendingene kan du høre her…
Høyt tempo
Planene framover er varierte, hver torsdag skal Media-elevene som tidligere nevnt sende timevis med LIVE radio samtidig skal de gjennom opplæring i podkastproduksjon. Med dette i bakhodet ble jentene fra den populære podkasten Frilanslivet invitert for å fortelle sin historie om hvordan de startet og veien til deres suksess.
I dette seminaret sitter tipsene løst og seminaret ga en veldig god forsmak på hvordan man skal lykkes  og fange lytternes interesse.
Om noen uker er elevene godt i gang med deres egne podkaster så vi kan med hånden på hjertet si at radiointeresserte ungdommer virkelig får testet og prøvd hvorfor mange synes radio/podkast er så gøy.
Her følger en liten oversikt over hva som venter elevene fram til jul:
1. Regulærer torsdagssendinger på Radio Skjeberg fram til jul.
2. Flere LIVE Radiosendinger fra bl.a. Ungdommens kulturhus i Sarpsborg.
3. Radio på TV – julespesial
4. Podkastproduksjon – så mange som mulig..
5. Besøke NRK Østfold – Radioredaksjonen – Eftan
6. Tur til NRK Marienlyst – Oslo – Nytt på Nytt
7. Besøke studentradioen Radio NOVA i Oslo
8. Besøke det nye Munchmuseet i Oslo.
9. Diverse «blå turer» i distriktet.
10. Pluss mye, mye, mer!!
Vi gleder oss vanvittig til alt det spennende som kommer fremover og selvfølgelig vil vi oppdatere dere via Facebook og Instagram så søk opp enten @skjebergfolkehøyskole @radioskjeberg eller @mediaskjeberg så får du en liten sniktitt på høydepunktene utover.