Hvert år kåres en fotograf som har gjort seg spesiellt bemerket i verdenssammenheng, til vinner av Hasselbladprisen. Dette året har den mexikanske fotografen Garciela Iturbide motatt den prestisjetunge prisen for sitt fotografiske livsverk. Iturbides fotografier er i hovedsak i sort/hvitt og fotografert på film. Mange av bildene på utstillingen er av fugler og dyr. Iturbide var også den første fotografen som fikk adgang til maleren Frida Kahlos hjem og private eiendeler femti år etter hennes død, disse fotografiene er i farge.

Hasselblad på månen
Elsa Modin er bibliotekar på Hasselblad Centers intime bibliotek. Hun forteller om Hasselbladkameraene som ble med på de første månelandingene, og viser oss et film-magasin som har vært på månen. Vi får også se et armbånd med ulike smykker på. Erna Hasselblad, konen til Hasselbladstifteren Victor Hasselblad, sendte smykkene sine med ulike astronauter som skulle til månen. Da de kom tilbake, festet Erna smykkene til armbåndet.

Intens street-shoot
Det er tid for lunch og vi setter kursen mot Evas Paley. Magene skal være fulle før de ivrige fotografene starter en intens arbeidsøkt i Gøteborgs gater. Elevene på Bilde og kommunikasjon skal i løpet av fire timer fotografere alle bildene til en fotobok, og mange ønsker å fotografere ukjente mennesker.
Grafisk design har fått i oppgave å fokusere på «street art», grafitti og veggmalerier.
Solen skinner og det er god stemning. Her er det er bare å kjøre på.

Det begynner å skumre, spøkelser og skjeletter spankulerer langs de travle bygatene. Det er Halloween, og Skjeberg-elevene fotograferer til siste slutt.