Elevene på Foto – fashion og kunst jobber med mange kule prosjekter for tiden. Felles for dem er at DE SELV har definert prosjektene og gjør dem på sin måte. De er frie til å uttrykke seg selv, uten frykt for ikke å være gode nok.

Hos oss lærer du hvordan du kan jobbe fritt og kreativt

Det tar alltid litt tid før elevene skjønner at den kunstneriske friheten på fotolinja er absolutt. Etter mange år på skole der elevene alltid har hatt press på seg for å være perfekte, gjøre det læreren ønsker de skal gjøre, er mange rett og slett redde for å bare følge sitt eget hjerte.

Det er gøy å jobbe i fotostudio
(Adele Wilhelmsen)

Vi har skapt en atmosfære der det er trygt å forsøke og lære gjennom erfaring. Det er ikke så farlig om noe ikke er perfekt. Dette gjør at vi har det trygt og spennende på fotolinja. Elevene tør gi jernet. Som Mandela har sagt: «Enten så vinner jeg, eller så lærer jeg».

Body positivity og identitet

To av av elevene jobber sammen med «body positivity». Det mest spennende med det prosjektet er at vi ikke helt vet hva vi ender opp med. Det utvikler seg stadig, så det er alltid spennende å få en oppdatering.

Det er utrolig kult å dra til Bilkirkegården i Sverige (Sofie Knutsen)


En annen jobber med en fotobok med hester. Både sin egen hest og andre hester i stallen blir fotografert. Det er også ekstra artig at hun allerede tjener penger på dette arbeidet.

Andre igjen jobber mest med identitet i sine arbeider. Det er også arbeid med fashionmagasin, fotostudio og naturfoto, så spennet er stort.

identitet/work in progress (Anna Øvrelid)

Filmfotografi/ analogt foto

I tillegg til personlige prosjekter er vi nå i en periode med analogt foto. Vi tok en dagstur til Gøteborg for å å teste ut hvordan det er å fotografere med film, på gamlemåten. Det ble en kjempetur. Vi skal fremkalle film for første gang og det blir veldig spennende. Etterpå skal vi i mørkerommet og lage bildene.

På fototur i Gøteborg. Fornøyde elever og lærer i Palmhuset. (Sofie Knutsen)

Japan

Nå har vi begynt å planlegge årets store begivenhet: 17 dager i Japan. Da skal vi utforske Tokyo på kryss og tvers. Vi skal videre til Kyoto og så skal vi bl a til Hiroshima. Elevene er med i prosessen, så dette blir bra. Det blir opplevelser for livet i bøtter og spann. Vi gleder oss helt sjukt!!

foto skjeberg
På fototur til Gøteborg. Sofie har sin bestefars analoge kamera fra 1973, mens Adele foretrekker digitalt.

Les mer om Foto – fashion og kunst HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.