Elevene på Media- og Filmproduksjonslinja er i skrivende stund noen dager ut i årets høydepunkt, linjeturen til Japan. Etter en laaaang flytur på 13 timer, via København så endte totalen med å være på reisefot på 19 timer fra Skjeberg. Da var det ikke annet enn å hoppe til køys når man endelig fikk utdelt rommet etter noen lange timer. Nå ventet Tokyos uendelige maurtue og sydene folkeliv på utsiden av vårt så og si flunkende nye hotell med det feiende flotte navnet APA Hotell Hachibori Ekimae.

Med kroppen full av døgnrytme på avveie reiste vi dag to til verdens mest trafikkerte kryss, nemlig Shiboya Scramble crossing. I dette krysset beveger det seg en million mennesker hver dag enten som turist eller lokal japaner på vei til eller fra jobb. Greier du å komme litt opp i høyden er det et utrolig fascinerende skue å se hva som skjer når gatelyset gir grønt lys for gående.

Reportasjearbeid
En av mediaelevenes oppgaver i Japan er å lage TV-innslag om det de opplever på turen og akkurat dette veikrysset er på lista og mediaelev, Sander Henriksen er på saken, dette vil man kunne se som et innslag i en større TV-sending når vi kommer hjem til Skjeberg.

T-banenettverk på kryss og tvers
Vi i Norge er vant til en T-baner enten går mot vest eller øst og som uansett kommer tilbake til startstedet hvis du «bommer». I Tokyo er det et mylder av statlige/private og muligens kommunale T-banelinjer som går og er Tokyos måte å forflytte deg rundt i byen på en effektiv måte. Problemet er bare å knekke koden. Litt breialt uttrykt så kaller vi det « Å skru på hjernen» når du skal forstå dette.

Det er faktisk lettere enn man skulle tro
Med Googel maps som verktøy får du full retningsbeskrivelse og hvis du da følger fargehenvisninger og stigende eller synkende tall har du skjønt hvilken retning og stoppested du skal. Har du da et tredagers gyldig T-banepass så ligger hele Tokyo foran deg klar for å bli utforsket.
Til nå har vi vært på kjente steder som tidligere nevnt Shiboya, Akhiahbara (Electric city), besøkt Tokyo Tower, Tokyos eldste tempel Shinjuku Shrine i Asakuza og latt oss rive med i Uenoparkens yrende picknick-liv under kirsebærtreblomstringen (Sakuraen) som faktisk «peaker» i skrivende stund.

Spennende dager i vente
Vi har mye spennende i vente og på programmet venter bl.annet besøk på det digitale museumet Teamlab, Shunjuku Golden Gai, bestige verdens høyeste tårn- Tokyo Sky-tree ( Over 600 meter) Hiroshima, Lyntog og kanskje en og annen shushi-restaurant kjenner jeg elevene rett.

Blandingen av reporstasjeskaping, turisme og nysgjerrighet så fungerer denne turen utmerket så langt. Elevene stortrives og knyttes nærmere hverandre når man opplever ting sammen på utlandsturer og i dette tilfellet fungerer alt. Elevene er en drøm å ha med på tur…hilsen læreren..

Følg med flere på flere oppdateringer som kommer i løpet av turen både som blogg innlegg, og på sosiale medier. -Arrigato sajiomas, herifra.. vi har det kjempegøy!