Podkastdouen Christina Skreiberg og Hanna Von Bergen driver podkasten Frilanslivet. Onsdag gjestet de Skjeberg Folkehøyskole hvor de avholdt et seminar om hvordan de har fulgt sin egen drøm og skapt sin egen vellykkede podkastserie.
Tilstede var elevene på Medialinjen og Sportsjournalistikklinjen samt valgfaget Podkastproduksjon. Bestillingen vår var: Hvordan etablere sin egen podkast? Jentene fra Frilanslivet lot ikke vente på seg før det ene tipset avløste det andre i forhold til hva og hvor man bør begynne. Rød tråd, finansiering, kjennskap til målgruppen og en god og spisset ide, var noen av tipsene de kom med i forbindelse med etablering av et podkastunivers.
Frilanslivet har i skrivende stund 101 episoder liggende ute tilgjengelig hvor hovedfokuset er hvordan det er å jobbe som frilanser innen medie-, kunst- og kultur. I hver episode intervjuer de en kjent/ukjent person som har relevans til frilanslivet. Sjekk ut Frilanslivet her…
Tips og triks
Elevene fikk gode tips om valg av publiserings-plattform, hva de trenger av utstyr for å komme i gang og hvor man kan søke om finansiering. De ble også tatt med i et historisk tilbakeblikk  av selvopplevde erfaringer fra hvordan de har utviklet sitt podkastunivers basert på lyd, sosiale medier og tilgjengelighet.
Det ble med andre ord en strålende innføring og starthjelp til å starte sine egne podkaster og kaste seg inn i kampe om abonnenter og lyttertall.
Frilanslivet med Hanna og Christina er allerede booket til neste års elever så det er bare å glede seg for dere som starter til høsten 2021.
Lydutstyr til podkast
God lyd: Hanna Von Bergen tipser om hva slags utstyr man kan benytte seg av.
Hanna Von Bergen forteller om prosessen før opptkVær forberedt:  Research og forberedelser er viktige elementer for å lykkes med og få gode intervjuer.