Høst

 • LIVEstreaming
 • Grunnleggende journalistikk
 • Redaksjonsarbeid
 • Opplæring i radiostudio
 • InDesign
 • Youtube
 • Podcast
 • Redigering av lyd og bilde
 • SoMe
 • Foto

Vår

 • LIVEstream fra arrangement
 • Web-TV
 • LIVE radio studio
 • LIVE radio fra mobilstudio
 • Flerkameraproduksjon
 • Drone
 • Utenlandstur til Japan
 • Presseakkreditering for rød løper
 • Besøk mediehus - NRK, VG, TV2
 • LIVE-update fra idrett
 • Fotobok/magasin/utstilling
 • Praksis i redaksjon/mediehus
Kule ting vi skal gjøre i løpet av skoleåret

Først av alt – du trenger ingen forkunnskaper for å gå på MEDIA.  Vi tilpasser opplegget slik at du får prøvd deg fram i ditt tempo, enten du vil gå LIVE med en gang eller øve i trygge rammer på skolen til du er klar.
Du får full opplæring i alle programmer og teknikken vi benytter oss av.  Vi skal gå så mye som mulig LIVE og vi satser på mange og  korte prosjekter fram til jul. Deretter kan du spesialisere deg innenfor temaet du synes var mest interessant.
LIVE-produksjonene vi skal lage kan bestå av ferdigredigerte youtube-videoer, LIVE intervjuer fra gata, “Topp 10”  musikkprogram eller radiosendinger på direkten slik som P3morgen gøyaliteter og gjester i studio.
Vår radiokanal RADIO SKJEBERG, som vi har ansvar for, har sendinger på nett og mobil, og har et stort potensiale.

Vi har også et mobilt radiostudio som gir muligheter for direktesendinger fra ulike arrangementer og røde løpere.

PODKAST: Podkasting er i vinden som aldri før, og vi har snekret sammen et opplegg som vil utvikle deg til å bli en god podkaster. Vi har workshop med redaktør Peter Daatland som er en av Norges mest profilerte podkastprodusenter. Her får du lære om ideutvikling, dramaturgi, fortellerteknikk og hvordan du skal pitche podkasten din.

PROMO: Promotering er viktig! Det er en viktig del av dagens mediebilde. Du får opplæring og muligheten til å lære om promotering av andres og egne produksjoner. Om du allerede har en egen blogg, Youtube-kanal eller Tiktok-konto kan du utvikle dine ferdigheter på området her. Her har du tiden til det!

TV: I løpet av skoleåret vil flere av radiosendingene bli streamet direkte på Twitch. Vi skal også jobbe med flerkameraproduksjoner TV-studio.

SOSIALE MEDIER: Sosiale medier er blitt en vesentlig del av vår hverdag. Nettvett og etikk inngår som en del av undervisningen.

TURERGjennom hele skoleåret skal vi på flere ekskursjoner og turer. Vi starter med en bli-kjent-tur på et fyr i den idylliske Østfoldskjærgården og vi skal ha flere Oslo-turer der vi besøker ulike mediehus, som for eksempel NRK og TV2.

Du trenger smarttelefon og SD minnekort for lagring av lydfiler, foto og video. Du trenger også egen Mac eller PC.

Du får muligheten til å intervjue artister og kjendiser på rød løper, lage innslag, sende direkte og lage de beste reportasjene. Vi garanterer deg at dette året gir vi deg en kickstart inn i mediebransjens fagområder og du får boltre deg i oppgaver som er relevante for en bransje i stor utvikling.  Du skal få leke deg i to flunkende nye radio- og TV-studio hvor vi skal sende LIVE så ofte som mulig.

Du får erfaring som produsent, programleder, klipp og regi.  Vi skal produsere masse god radio på vår egen radiokanal, Radio Skjeberg – hvor du får prøvd deg som produsent, tekniker, programleder og utegående reporter.

Podkast gir et hav av muligheter og du får lage så mye podkast du vil dette året. Du får selvfølgelig full opplæring i alt fra  studioavvikling, programkonsept til publisering.

Vi samarbeider med flere store institusjoner hvor vi fyller alle rollene i en produksjon. Sarpsborg Scene er en av dem og her får du mulighet til å avvikle en flerkamera-produksjon av konserter og lære om lyd og lys med profesjonelle aktører tilstede.

Liker du sport så har vi etablert et samarbeid med både Sarpsborg 08 og Sparta Warriors (ishockey) hvor du skal få prøve deg både som akkreditert presse-fotograf og journalist i løpet av skoleåret.

Folkehøyskole er først og fremst et skoleår hvor du skal teste ut om fagområdet du interesserer deg for er noe å satse på. På Skjeberg Folkehøyskole trenger du ingen forkunnskaper det holder med å være nysgjerrig. Gjør deg klar for et spennende år hvor du garantert ikke kommer til å angre på. Helt til slutt: Det er godt humør-garanti på denne linjen!

Her er noe av de viktigste temaene du får lære om:

"Det som først og fremst betydde noe, var den jeg var som medmennesket"

Karoline Knapper

I februar får du sjansen til å være i praksis på en medierelatert arbeidsplass, innen det feltet du interesserer deg mest for. Kanskje du også havner i NRKP3-redaksjonen slik som våre tidligere elever Kristian Broderstad Tysil?     eller  nyansatt  i NRK P3 (våren 2020) Ingrid Simensen. Begge jobber i dag med radio i NRK P3.

På våren drar vi på reportasjetur til Japan. Her skal vi oppleve en mengde eksotiske, spennende og ikke minst fascinerende sider og rariteter Japan har å by på. Det som er sikkert er at du kommer hjem full av inntrykk. Det aller beste er at vi opplever det sammen. En slik tur glemmer du aldri.

Vi gir deg full opplæring og den tryggheten du trenger for å trives.

Turene

Japan

Japan er et senter for ung kultur og film. Teknologiens høyborg kan vi kalle denne byen og vi skal sammen utforske de kuleste stedene.

Vi reiser vi til legendariske Studio Ghibhli, som er et japansk animasjonsfilmstudio i Tokyo.

Vi skal også besøke Hiroshima pace memorial museum som ligger sentralt i Hiroshima. Museet er plassert midt i fredsparken og er dedikert til å dokumentere atombombingen mot Hiroshima under andre verdenskrig.

I skoleåret har vi fokus på Japansk språk, mat og kultur. Her vil du kunne lære litt språk, spise Japansk mat og få god kjennskap til den flotte kulturen vi skal møte på studiereisen.