Linjeuken har gitt mye tid til fag

Denne uken er det «linjeuke» på Skjeberg. Det betyr mye tid kun til fag – en glede for elever og lærere.

Sportsjournalistikk og idrett jobber med TV sending

De elevene som ikke er i praksis denne uken lager TV-sending med studiostikk og innslag fra «felt». For eksempel blir det landskamp mellom Danmark og Spania. Det blir også hinderløp på skøyter og vi tror det blir artig på TV. I tillegg har de noen treningsøkter der de får brukt litt energi.

Brandingprosjekt

Musikkproduksjon og Grafisk design jobber med branding – eller merkevarebygging. Som musiker eller grafisk designer er det stor sjans for at du kan jobbe selvstendig. Det å finne sin merkevare er da viktig. Elevene jobber med å lage et uttrykk gjennom musikk, illustrasjon, logo eller visuell profil. Designer Lotte Thori Løvstad gir elevene et lynkurs i visuell identitet og branding.

Polartur i Amundsens fotspor

Media skal til våren på reportasjetur. Denne uken øver de seg ved å gå i polfareren Roald Amundsens fotspor. De lager reportasjer fra både Borge, der han ble født, Svartskog der han bodde i sitt voksne liv. De avslutter reportasjeturen på Frammuseet.

Filminnspilling

Det jobbes iherdig med filminnspilling. Filmen som skal jobbes med denne uken er Katharina sin. En film om et ungdomsdrama med mørke sider. Hun har skrevet manuset selv og medelever er skuespillere. Sammen elevene har vi eksperten Jonas Bjerketvedt som er lyddesigner.

Bedriftsrelevant praksis

Flere elever benytter denne uken til å være i bransjerelevant praksis. Dette gjør at de både kan teste ut om dette er en vei å gå videre på utdanningsmessig, i tillegg til at man kan knytte viktige kontakter for videre karriere. I år har vi elever i praksis i både NRK og TV 2.

Vinterferie 

Nå er det vinterferie, og vi ønsker elevene vel hjem og riktig god ferie!