Vi stabber oss bort til skranken og bestiller. Mannen bak skranken er mørk i huden og forstår veldig lite av det vi sier. Bestillingen må gå i en viss orden; først bestiller du maten du vil ha, og når maten er ferdig, og du skal betale, kan du bestille hva du skal drikke. Dette er den faste ordningen på Skjeberg Grill og Pizza.

Får Mellum betalt?
Når alle har bestilt, tar vi av oss ytterjakkene og setter oss ned med et sukk. Vi er fire elever: Roberth Strand (MUSIKK), Hanna Wiik (BOK), undertegnede og Anders Mellum (ROT) – normalt kalt Mellum. En mage lager lyd. Praten går lett om alt og ingen ting. Etter en liten stund er den første burgeren ferdig. Roberth reiser seg og betaler. Vi hører det freser i panna og snart er Hannas og min mat også ferdig. Til slutt er det Mellums tur. Vi venter i spenning, får han betalt med kortet sitt eller ikke?
– Yes! Det funka! Både øyne og munn smiler hos gutten. Han slipper å låne penger av Roberth som gavmild sitter klar med kortet sitt.

Brusdiskusjon
Vi sitter og spiser en liten stund i stillhet, men det varer ikke lenge. Praten går fort tilbake til løst og fast. Men så utbryter Hanna at hun vil kjøpe brus. Alle titter litt rart på Hanna som normalt ikke drikker brus. Men hun kjøper seg Tab. Hanna studerer flaska i misnøye lenge, akkurat som om hun søker etter feil. Og det finner hun!
– Hey, her står det 2000, hvorfor står det det? Ble brusen laget i 2000? Alle sjekker rundt på sine brusflasker.
– På min står det 2003, kommer det fra Mellum.
Jeg finner ut at på min flaske står det også 2003. Etter en liten diskusjon finner vi ut av at den eneste logiske forklaringen er at det var årstallet da designet på flasken ble laget.
– Da står det helt sikkert 2006 på flaska mi. Roberth begynner å sjekke Coca Cola Zero-flaska si. – Nei, her står det faktisk 2005.
Burgerne blir snart spist opp og brusflaskene tomme, og igjen på bordet står tomme papptallerkener og flasker. En etter en reiser vi oss opp, kler på oss, kaster tallerkenene og går ut. Nesten samtidig tar vi alle sammen fram røyken, tenner på for så å ta fatt på turen opp til skolen igjen.