Etter noen intense dager, så var det litt roligere med besøk på noen av Zambias flotteste idrettsanlegg som sto på programmet mandag.

AV CHRISTOFFER FINJARN OG NIKOLAI HOLTE

Den zambiske OL fakkelen. Foto: Jakob Hegtun

For første gang i løpet av Zambia-reisen kunne vi elever sove litt lenger, og fikk frokost klokken ni. Dette var en velkommen endring etter gårsdagens frokost, som var så tidlig som klokken seks. Etter at den vanlige frokost-komboen med egg, bacon, loff, bønner og pølse var spist ferdig dro vi til Zambia sitt olympiske ungdomsutviklingssenter (OYDC) og National Heroes Stadium.
Zambisk ungdom trener lengdehopp på OYDC. Foto: Nikolai Holte

OYDC er en feiring av Zambia sitt sportsfokus og er åpent for alle som skulle ønske å bruke deres fasiliteter. Du kan blant annet finne anlegg for fotball, basketball, håndball, judo, svømming, løping og mye mer.
Det ble brukt nitti dager på dette svømmeanlegget. Som heter det 90 days legacy svimmingpool og er landslagarena for svømming. Foto: Nikolai Holte

Etter at guiden vår hadde vist oss hva OYDC har å tilby dro vi videre til National Heroes Stadium. Dette er et stadion som ble åpnet i 2014 og som har en kapasitet på over 50.000 tilskuere.
National Heroes Stadium i bakgrunnen for friidrettsbanen. Foto: Nikolai Holte

Etter litt venting slapp vi inn på den vakre stadion,  som hadde en nærmest majestetisk aura. Det er her Zambias fotballandslag spiller sine hjemmekamper.
Gressmatta gjøres klar for bruk. Foto: Nikolai Holte

Flere bilder senere tok vi turen til et kjøpesenter i nærheten for å spise lunsj. Etter mye venting fikk vi til slutt maten, men nå var det knapt med tid før vår nettballkamp mot ungdommer fra Kalingalinga.
Etter en noenlunde jevn førsteomgang i nettballkampen ble laget byttet om. Dette skulle vise seg å ha katastrofale følger for oss Skjebergrepresentanter.
En av de mange bommene fra Marcus, da vi ble gusa av de zambiske jentene i nettball. Foto: Nikolai Holte

Med en lite treffsikker bergenser i angrep og to uorganiserte osloværinger i forsvar var dette en oppskrift for et massivt tap mot småjenter som bare var halvparten så høye som oss. Tross det store tapet var det fortsatt bare smil å finne på både spillere og tilskuere.
Jakob i en duell med en ungdom fra Kalingalinga i nettball. Foto: Nikolai Holte

Denne mandagen har kanskje vært den roligste dagen til nå, selv om vi fikk opplevd mye. Nå er alle tilbake på hotellet og klare for hva neste dag har å by på.
De zambiske jentene på bildet knuste Skjeberg elevene i nettball til tross for at både høyde og alder burde tale til Skjebergs fordel, men den gang ei…Foto: Thomas Lilleby