Å ta bilder er gøy. Å ta gode bilder er enda gøyere. Det krever noe av deg, men det er heldigvis ikke vanskelig å lære. Det handler mest om å se. Og det gjør de fleste av oss hele tiden. 
Ett år på folkehøyskole, et år til å lære seg å se, sette sammen, tenke kreativt og senke skuldrene. Både digitalt og analogt? Ja, vi har jo lyst til å lære, men også senke skuldrene, vel? 
Det er veldig spennende å lære å ta gode bilder. Lære å se hva som gjør et bilde bra. Lære det som kreves for å kunne ta de bildene DU ønsker å ta. 

Man får mange gode venner på Fotolinja.

Mange muligheter 
Det er mange grunner til at foto er så spennende og artig. For det første kan man alltid ta med kamera og ta bilder. Selve aktiviteten å ta bilder er artig. Det er morsomt å kunne uttrykke seg visuelt, skape noe selv. I fellesskap med andre som ønsker det samme. Så kan man alltid utvikle seg å bli bedre, om man vil det.  
Å fotografere venner i studio er veldig artig. Særlig når man tar en litt awkward vri på det.

Det er veldig gøy å være i studio og ha en modell å ta bilder av. Sminke, hår, lys og posering. Det er som en fest! Og best av alt så er det lett å lære. 
På Halloween er det alltid ekstra gøy å fotografere i studio.

Kreativitet 
En av tingene vi på fotolinja jobber mest med er å utvikle kreativiteten. Alle har kreativitet, selv om mange tror de ikke har det. Men det er en muskel som man må trene for at den skal bli sterk. 
Bilder fra det første året da vi hadde utstilling i New York. Koselig at så mange fant veien til åpningen.

Innenfor fotografi er det mange sjangere og på Fotolinja får du prøve de fleste. Du får lære å utvikle ideene dine fra bare en tanke til ferdig bilde. Du vil få være med på utstilling (I New York også om vi får lov til å reise), og du vil få venner for livet. 
Analoge bilder som henger til tørk utenfor mørkerommet.

Analogt foto og mørkerom blir stadig mer populært. Også hos oss. Her har du et intimt og rolig mørkerom der du kan være alene og bare høre musikk og kose deg. Og vil du ha selskap, så er det plass til en til. Vi har alt utstyret som du trenger. Film og papir er inkludert i skolepengene.
Mørkerommet vårt.

SoMe 
Hos oss får du også trene deg på ulike SoMe. For tiden har vi mest fokus på TikTok og Instagram. Vi ønsker at disse kanalene skal være elevstyrte så langt det lar seg gjøre. Da blir de mest levende og gøyale.  
Ut på tur for å oppdage noe nytt, kose seg og ta bilder. Her var vi på kveldstur til skjærgården for å grille og ta bilder av solnedgangen.

Det sosiale på Fotolinja 
Hos oss er det fokus på et sosialt skoleår. Men ikke alle bidrar med det samme, selv om alle deltar. Dette er noe av grunnen til at det blir så trivelig hos oss. Du får være deg selv, og du får utfordringer i passelige doser. Vi drar på mange ulike turer og ekskursjoner der vi ikke bare får litt forandring, men også en anledning å ha det hyggelig sammen. 
Veldig kult at vi har samarbeid med Fretex. Der får vi komme og låne klær og gjøre et fotooppdrag for dem.

Vi ønsker at alle skal kunne ha det godt og hyggelig hos oss. Enten du er en allerede flink fotograf eller nybegynner. Enten du er supersosial eller mer stille. Det er denne blandingen som gjør året så herlig og lærerik for alle. 
 
Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram