Søndag 20. november var elevene ved Sportsjournalistikk og idrett akkreditert som journalister til landskampen mot Finland på Ullevål. Høydepunktet kom kanskje i mix-zone for flere.

På pressetribunen: Elevene fra Skjeberg fikk samme betingelser som øvrige journalister, både når det gjaldt arbeidsplasser, varme pølser og kald nordavind!

– Dette var gøy, sier Vlad Pop, elev ved linjen Sportsjournalistikk og idrett.

– Jeg intervjuet Alexander Sørloth, og det gikk veldig fint. Han svarte på spørsmålene mine. Jeg var ikke nervøs, har litt trening fra medielinje på VGS, så det hjalp nok litt!

Elevene hadde på forhånd valgt om de ville jobbe med foto fra bakkenivå, eller følge kampen fra pressetribunen. De fleste hadde som Vlad valgt referatskriving fra pressetribunen under kampen. Etter kampen bar det rett ned i mix-zone for å plukke intervjuobjekter på landslaget for å fylle ut artikkelen.

Spillere som Leo Østigård, Morten Thorsby, Ohi Omoijuanfo, Alexander Sørloth og Patrick Berg stoppet alle og svarte på spørsmål fra Skjebergelevene.

Ved siden av å skrive kampreferat, skulle noen også lage videoreportasje, samt poste på Instagram – alt som en journalist i 2022 skal kunne levere på. Elevene fikk også delta på pressekonferansen og fikk stille spørsmål direkte til landslagstrener Ståle Solbakken.

Pressekonferanse; Kasper Skålid fra Skjeberg Folkehøyskole ville ha svar på hva Ståle Solbakken satt igjen med etter to treningskamper i november.
NFF og Skjeberg: Skjeberg Folkehøyskole har gode kontakter innover i NFF og ulike toppklubber, noe som muliggjør slike øvelser for elevene. Her ønsker TV og Media ansvarlig i NFF, Jon Jamessen, Skjebergelever og ansatte velkommen.
Klare for landskamp: Ivo Hoel og Ole Svingen sitter klar for å rapportere fra treningskampen mellom Norge og Finland på Ullevål.