Lørdag 26/11 var det duket for musikkbransjens årlige arrangement nemlig, P3Gull. Og som en del av årlige opplegget på Medialinjen var jo selvfølgelig Radio Skjeberg på plass. Vi fikk akkreditert tre stk i år noe som skulle dekke opp intervju, filming og kontakt med studio. For hjemme satt et engasjert team og sendte LIVE radio med innslag direkte fra arrangementet. Man kan mao si at det var «god kok» i studio og H3Arena (Fornebu) der sendingen foregikk


Så og si alt av musikk-artister var til stede her denne kvelden og kveldens utsendte Radiojournalister, Eva-Marie, Lise og Emil fikk virkelig kjenne på noen hektiske timer i pressesonen. Rød løper-arrangement for en journalist minner i utgangspunktet litt om en toppidrettsarrangement. Man må være utholden, litt streetsmart, bevege deg i journalistfeltet og slå til når du ser at intervjuobjektet nærmer seg. I kamp med DagbladTV ( Rødløper) VGTV, NRK og Seoghør pluss, pluss var det trangt om plassen.

– Enkelte av Osloavisene prøvde å stjele plassen vår et par ganger, men da sa vi kontant og høflig
NEI ! her står vi, sier Lise engasjert idet hun gjenforteller flere inntrykk fra sin første Røde Løper.

Hjemme i Skjeberg satt Jo Jo, JC og Oliver og holdt LIVE-sendingen levende. Her ble det spilt aktuell musikk og en og annen lytter ringte inn og fikk komme med spådommene for hvem som ville stikke av med de gjeve prisene. Innimellom ble sosiale medier oppdatert med bilder fra Fornebu (H3 Arena) og intervjuene ble sendt over via appen så og si direkte etter at intervjuet hadde funnet sted.

Kampen om intervjuobjektene: Eva-Marie fikk omsider intervjuet Chris Holsten på den røde/gule løperen lørdag kveld.

Mye forarbeid og research
Dette var første gang for samtlige av årets mediaelever at vi kjører samsending med en LIVE aktivitet. For at dette skal fungere er det mye prepping og tekniske finpussinger som må til. Alt fra trenings Rød Løper til tung research av de forskjellige nominerte og artister har vi vektlagt for at de involverte skulle være mest mulig forberedt. Da hjelper det lite at klarsignalet om akkreditering kom under et døgn før sendingen skulle finne sted så her var det mao bare å kaste seg rundt og stole på seg selv.

Det ble en flott avslutning på årets linjeuke hvor Podkastseminar, Oslotur og P3Gull har stått på plakaten. Men du verden hvor gøy og lærerikt det har vært.