Et av mange prosjekt Mediaelevene skal innom er fotografi. Elevene skal lære litt om grunnleggende fototeknikk. I dette tilfellet gjaldt det å undersøke kameraets manuelle innstillinger. Lukker og blender kan til tider være litt utfordrende å forstå på papiret. Det er derfor viktig å prøve dette i praksis Da kan man få testet ut forskjellen mellom 2 sekunder og 10 sekunder lukkertid på kameraet.

Tidligere var dette forbeholdt speilreflekskameraene, men dagens telefon-standard  gjør at de fleste har flotte fotomuligheter i lomma uten å vite om det.

Fattigmanns pyrro
Stålull og fyrstikker er en fantastisk kombo når det er mørkt. Finn et sted som tåler litt glør og snurr stålullen rundt og rundt så får du en nydelig glødende sirkel som effektivt lar seg fotografere med tilpasset lukker og blenderåpning på kameraet.

Bildene blir jo også flotte når man ser de lange sirkulære lysstripene noe som elevene og lærerne lett lar seg fascinere av.

Utendørs bruk
Det er en fordel å gjøre denne øvelsen utendørs og på vinteren da det blir en smule varmt rundt ørene men for å sitere elevene.  -Dette var drittøft.

Bildene ble deretter importert i photoshop hvor de gjennomgikk litt kunstneriske tilpasninger noe som satt en tydelig spiss på oppgaven. Nå gjenstår det bare å få sendt de til et trykkeri slik at vi kan pynte opp skolemiljøet med ferske fotoprosjekt.

[rl_gallery id=»16233″]