Den forventningsfulle journalist-gjengen reiste ut til Strømtangen Fyr onsdag sist uke. Det gamle fyret ble tent i september 1859 ved det vestre innløpet til Fredrikstad. Fyret var en familiestasjon til den ble automatisert og avfolket i 1977. I dag er det stiftelsen Onsøybeviset som vedlikeholder og leier ut fyrstasjonen.

Norges varmeste sted
Da vi inntok fyret ble det opplyst på NRK at Strømtangen Fyr var det varmeste stedet i landet med 19 varmegrader. Sola var høy og skarp, og det var vindstille. En herlig ettermiddag hvor vi hadde flott utsikt utover mot Struten Fyr, Søsterøyene, Torbjørnskjær Fyr og Færder.
Etter en lang grillseanse på kaia i Strømsund matet vi rusene med makrell og satte de ut på godkjent dybde. Så var det bare å vente til neste morgen.

Radioreportasjer
Kvelden gikk unna med hyggelig sosialt samvær, kortspill og stangfiske. Elevene produserte radioreportasjer under oppholdet, laget intervjuet og tok opp miljølyder. Mørket snek seg på mens fyrlykta sendte ut sine gruppeokkulterende blink til sjøfarerne.
De mest morgenfriske ble med båten ut for å dra teiner. Gleden var stor da vi så den gode fangsten som senere ble servert, nykokte og lune, til resten av elevene som hadde benyttet morgentimene til en ekstra lang strekk i de gode køysengene.