München  – siste stopp!

Siste stopp på årets studietur for elevene på musikkproduksjon, ble München. 

München er hovedstaden i Bayern og her sto Olympiaparken og BMW museet på programmet. Men, først ble det en tur innom Marienplatz – det praktfulle torget i sentrum av byen. På Marienplatz finner du vakre bygninger og monumenter som Neues Rathaus (det Nye Rådhuset) og Mariensäule (Mariasøylen).

Tirsdag besøkte vi Olympiaparken og fikk se anlegget fra München OL i 1972. Dette sommer OL ble dessverre sterkt preget av München-massakren, utløst av den palestinske terrorgruppen Sort Septembers kidnapping av 11 israelske idrettsutøvere.

Olympiatårnet ellerOlympiaturm ble åpnet for offentligheten i 1968 og rager høyt over München – over 290 meter hvis du tar med antennen. Olympiatårnet fungerer som et utsiktspunkt, men det brukes også som et kringkastingstårn.

Sist, men ikke minst, sto et besøk på BMW museet og BMW Welt.  Museet hadde et imponerende antall eldre biler og motorsykler utstilt. Disse var utrolig vel bevarte og selv bilene fra 1930-tallet var i fantastisk stand og se i virkeligheten.

BMW museet og hovedkvarteret til Bayerische Motoren Werke i München.

BMW Isetta var utstilt i flere utgaver. Denne mikrobilen ble produsert mellom 1955 og 1962

Den ene klassikeren etter den andre sto utstilt i BMW museet

Christopher falt for denne gule BMW 507 som ble produsert mellom 1955 og 1959. Det ble kun produsert 252 stykker og denne er en ettertraktet klassiker

Her kan du se en video fra BMW Museet og BMW Welt – som er en fantastisk utstillingshall med alt det nye BMW har å by på –

 

Det var mange nysgjerrige innom denne tirsdagen. Vi traff flere nordmenn som hadde tatt turen. Vi anbefaler dette hvis du er i München!

En lang men super tur går mot slutten. John Carlo, Peter og Tilde er klare for flyturen hjem fra München.

Typisk – etter å ha hatt litt småkjølig vær på turen, ble  det 16 grader og sol da vi forlot München….:)

Oppsummert

For en tur vi har hatt! Selv med delvis lockdown i Berlin, litt for få konserter, en smule dårlig vær  – det har vært fantastisk å være på tur med disse elevene. Det har rett og slett vært en fryd. Ingen har fått corona, ingen har havnet i trøbbel eller blitt syke og reisingen har gått knirkefritt, bortsett fra et kansellert fly den første dagen.

Nå skal vi hjem og gjøre ferdig årets skolealbum. Tusen takk for turen alle sammen!