I løpet av sommeren er det flere organisasjoner, forbund og foreninger som leier seg inn på Skjeberg folkehøyskole for kortere eller lenger tid. En av de vi har lengst fartstid med er Norges Musikkorps Forbund, region Øst. De har nemlig holdt sommerkurs på Skjeberg folkehøyskole med jevne mellomrom i nesten 40 år.
Vi hadde en liten prat med to av lederne for kursene, Katja Furnes og Anne Oksfjellelv, om hva de holder på med, siden vi ikke kunne la være å legge merke til den uimotståelige lyden av glade barn i utfoldelse.

Dyktige og lekne ledere for sommerkurset til Norges Musikkorps Forbund, Katja Furnes og Anne Oksfjellelv

Kursene
I løpet av to snaue uker har de faktisk klart å holde tre kurs. Det vil si, fire faktisk, om man teller instruktørkurset som gikk parallelt med det første kurset. For her har de hatt mange unge musikanter innom på kort tid.
Det første kurset var for de som skal opp i 7 og 8 klasse. Uken etterpå var det to 3 dagers kurs for henholdsvis elever i 5 og 6 klasse og for de som skal opp i 3 og 4 klasse.
Her får elevene motiverende intensivkurs i instrumentene sine, samt samspill, musikkforståelse og mye lek og moro. I tillegg lærer man litt om å være borte fra hjemmets lune havn. Det er ingen tvil om at mange her også har fått med seg litt av folkehøyskoleopplevelsen på kjøpet også.
Kursdeltakerne er selvsagt med å gjøre i stand til konserten.

Fornøyde
Katja og Anne skryter uhemmet av både skolen, lederne og kursdeltakerne mens vi sitter rundt bordet og prater om ukene de har vært her. Likevel er det en særlig sak de vil understreke; kjøkkenpersonalet på Skjeberg folkehøyskole med kjøkkensjef og kokk Sindre Engen i spissen. De har virkelig gjort den store forskjellen, med imøtekommenhet, god mat, hjelpsomhet og strømlinjeformet infrastruktur. Særlig nå etter oppussingen av spisesalen er skolen blitt et enestående kurssted for Musikkorps forbundet.
På avslutningskonserten fikk vi både flott musikk og leken underholdning. Akkurat slik vi ønsker det på Skjeberg Folkehøyskole.

Motivasjon og spilleglede
-Vi får tilbakemelding at elevene blir veldig motivert til å fortsette i korps av disse sommerkursene sier Katja og Anne. Kursene er nok vellykkede på mange plan siden så mange av barna og ungdommene kommer tilbake år etter år. Hvis man kan dømme etter den avsluttende sjørøverkonserten som de unge musikantene holdt i ettermiddag, så vil vi ikke mangle gode og lekne musikere i fremtiden heller.
Vi på Skjeberg Folkehøyskole takker for hyggelige uker og gleder oss til dere kommer tilbake!